Un aparat de dializa portabil a fost testat pe opt pacienti care sufera de insuficienta renala grava, iar "rezultatele promitatoare" sustin faptul ca poate fi utilizat la domiciliu, fara ca bolnavii sa fie nevoiti sa se deplaseze la centrele speciali
Un aparat de dializa portabil a fost testat pe opt pacienti care sufera de insuficienta renala grava, iar "rezultatele promitatoare" sustin faptul ca poate fi utilizat la domiciliu, fara ca bolnavii sa fie nevoiti sa se deplaseze la centrele specializate, transmite Newsin. Potrivit unui studiu citat de revista "The Lancet", aproape 1,3 de milioane de pacienti din lume care sufera de insuficienta renala au nevoie de dializa. In afara de hemodializa, care presupune ca un pacient sa se duca de trei ori pe saptamana la un centru specializat, pentru sedinte de patru sau cinci ore, sangele pacientului este filtrat in exteriorul corpului intr-un aparat care indeplieste rolul unui rinichi artificial.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.