O serie intitulata "Cele mai frumoase cimitire din lume" si necrologuri televizate sunt doar doua dintre ofertele unui nou post de televiziune german

In Germania a fost infiintat Etos TV, primul post TV din lume consacrat publicului de var
O serie intitulata "Cele mai frumoase cimitire din lume" si necrologuri televizate sunt doar doua dintre ofertele unui nou post de televiziune german

In Germania a fost infiintat Etos TV, primul post TV din lume consacrat publicului de varsta a treia, relateaza "The Independent". Cel care a avut aceasta idee, Wolf Tilmann Schneider (51 de ani), fost producator si director de televiziune, a pornit de la constatarea ca populatia din tara sa imbatraneste, ceea ce ii ofera un public-tinta in crestere. Anul trecut, in Germania s-au inregistrat cu 150.000 mai multe decese decat nasteri, iar numarul batranilor care au beneficiat de ajutor profesionist a fost estimat la 2,1 milioane. "Milioane de oameni se confrunta cu problema imbatranirii si a mortii, dar noi, germanii, suntem intr-o stare de negatie a acestui subiect, pe care si media il ignora" a explicat Schneider, raspunzand comentariilor ironice ale unora, care au supranumit postul sau de televiziune "Moartea TV".
El s-a asociat cu Asociatia Antreprenorilor de Pompe Funebre din Germania si mizeaza si pe sponsorizari din partea companiilor care fabrica sau vand produse destinate batranilor.
Una dintre emisiunile propuse telespectatorilor Etos TV se numeste "Cele mai frumoase cimitire din lume". Ingeniosul intreprinzator sustine ca, oricat de surprinzator le-ar parea unora, "batranilor chiar le place sa viziteze cimitire, nu doar pentru a-si plange rudele, ci si pentru linistea si pacea pe care acestea le ofera".
Alte emisiuni vor oferi informatii practice despre companii de pompe funebre, asigurari, case de batrani, medicamente si alte produse pentru varstnici, sfaturi despre instalarea in casa a unor minilifturi sau a altor echipamente pentru batrani ori alte persoane cu dificultati de deplasare.
Nu in ultimul rand, vor fi realizate si difuzate, contra cost, necrologuri televizate, sub genericul "Aceasta a fost viata ta", incluzand imagini cu persoana decedata si interviuri cu rudele sau prietenii. "M-am gandit: de ce sa nu luam necrologurile din ziare si sa nu le difuzam la televizor?", a explicat Schneider cum i-a venit aceasta idee, care a primit imediat sprijinul Asociatiei Antreprenorilor de Pompe Funebre din Germania. Etos TV va incepe sa emita din luna ianuarie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.