Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, este acuzat de abuz in functie si neglijenta in serviciu de Gheorghe Radulescu, secretarul general al Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei, care i-a cerut ieri demisia, fiind criticat dur de
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, este acuzat de abuz in functie si neglijenta in serviciu de Gheorghe Radulescu, secretarul general al Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei, care i-a cerut ieri demisia, fiind criticat dur de asociatiile profesionale din domeniu.

Gheorghe Radulescu s-a aratat nemultumit de modul in care au fost organizate tezele unice, explicand ca "schimbarea metodologiei de admitere la liceu pentru anul scolar 2008-2009 chiar in timpul tezelor unice este o greseala juridica grava, dar mai grav este faptul ca notele de la tezele unice nu sunt conservate intr-un document oficial, prevazut de lege". Secretarul general al Agentiei considera astfel ca "din punct de vedere metodologic teza unica este nula, neavand efecte in plan juridic" si ca tezele unice "nu au fundament pedagogic, didactic si functional in sistemul actual de invatamant din Romania, unde coruptia este endemica, iar efectele se vad acum: s-a copiat pe rupte". Mai mult, organizatii din Educatie considera de asemenea ca inlocuirea testarii nationale cu teze unice a fost "o eroare, o catastrofa nationala". Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei profesionale pentru educatie si cercetare, inlocuirea testarii nationale cu tezele unice ar fi "o eroare", intrucat comisiile de organizare sunt formate din directori si profesori din scoala, ceea ce fac evaluarile neobiective. Mai mult, supravegherea elevilor in timpul tezelor este realizata cu profesori din scoala, care au interesul ca propriii elevi sa obtina rezultate cat mai bune. Ministrul Invatamantului a evitat sa raspunda ieri acestor obiectii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.