Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, lanseaza, astazi, noul pachet de legi privind invatamantul preuniversitar, superior si statutul personalului didactic. Proiectele se vor afla in dezbatere o luna, timp in care romanii vor putea face sugestii
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, lanseaza, astazi, noul pachet de legi privind invatamantul preuniversitar, superior si statutul personalului didactic. Proiectele se vor afla in dezbatere o luna, timp in care romanii vor putea face sugestii pe site-ul ministerului, www.edu.ro. Acestea vor fi analizate, evaluate si, dupa caz, adaugate in proiect. Dupa definitivare, proiectul va intra in dezbatere parlamentara, pentru a putea fi supus votului. Potrivit acestui proiect, invatamantul obligatoriu ar urma sa inceapa la trei si sa se incheie la 16 ani, cuprinzand trei ani de gradinita, un an pregatitor, patru ani de scoala generala si restul de gimnaziu. Pe de alta parte, absolventii care vor sa devina profesori trebuie sa faca cel putin doi ani de stagiatura, timp in care isi pot da seama daca sunt sau nu facuti pentru a fi cadre didactice.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.