Scriitorul si ziaristul Mihai Pelin nu mai e printre noi. Colegul nostru ne-a parasit vineri seara, la ora 21.00. O boala necrutatoare l-a rapus, inainte de a ne mai fi dezvaluit multe informatii pretioase din arhivele secrete. Nascut la Cernauti (2
Scriitorul si ziaristul Mihai Pelin nu mai e printre noi. Colegul nostru ne-a parasit vineri seara, la ora 21.00. O boala necrutatoare l-a rapus, inainte de a ne mai fi dezvaluit multe informatii pretioase din arhivele secrete. Nascut la Cernauti (25 august 1940), Pelin si-a inceput activitatea publicistica dupa absolvirea Facultatii de Filozofie din Bucuresti. Inainte de 1989, a lucrat ca ziarist si a publicat mai multe volume. Consemnam doar titlurile „Redactori si pianisti“, „Sa pierduta pe mare“, „Speranta“. Dupa decembrie 1989, a reusit sa obtina aprobarea de a studia documente din Arhivele Securitatii de la colegul sau de facultate Virgil Magureanu si a coordonat volumele deja celebrei Carti albe a Securitatii. Cel mai citit dintre acestea a fost, fara indoiala, „Istorii literare si artistice“, tiparit in 1996. Apoi, Pelin a mai publicat trei carti de capatai pentru cei care vor sa afle cum a functionat Securitatea si spionajul romanesc inainte de 1989. Ele sunt din ce in ce mai valoroase si pentru ca o mare parte dintre documentele studiate de Mihai Pelin, in special cele care privesc spio najul, nu au mai aparut in arhivele CNSAS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.