Un tribunal din Grecia l-a achitat pe organizatorul unei expozitii de arta, acuzat obscenitate si defaimare a simbolurilor nationale, citand libertatea de expresie, relateaza presa locala, preluata de site-ul Independent Online. Un material vid

Un tribunal din Grecia l-a achitat pe organizatorul unei expozitii de arta, acuzat obscenitate si defaimare a simbolurilor nationale, citand libertatea de expresie, relateaza presa locala, preluata de site-ul Independent Online. Un material video in care o femeie era prezentata masturbandu-se in timp ce asculta imnul national al Greciei a fost prezentat de artista greco-americana Eva Stefani, in cadrul unei expozitii de arta contemporana organizata la Atena.
Dupa ce vizitatorii s-au plans de imaginile vizionate, Michalis Argyros, directorul galeriei de arta Art Athina, care a gazduit expozitia, a fost arestat si pus sub acuzare. In cadrul procesului, judecatorul l-a contrazis pe procuror, care a argumentat ca materialul video este absurd si ca "nuditatea este opera de arta doar in picturile Renasterii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.