Andrei Marga se vede impins de datorie si morala in functia de rector al Universitatii "Babes-Bolyai", potrivit unui program managerial depus de acesta impreuna cu candidatura sa pentru functia de rector al UBB. Marga candideaza singur pentru functie
Andrei Marga se vede impins de datorie si morala in functia de rector al Universitatii "Babes-Bolyai", potrivit unui program managerial depus de acesta impreuna cu candidatura sa pentru functia de rector al UBB. Marga candideaza singur pentru functie, pe care a mai detinut-o de doua ori, consecutiv, cu mai multi ani in urma. Mai mult, Marga a tinut sa sublinieze ca nu ar avea apetitul functiilor si ca nu a inlocuit cercetarea cu comercializarea profesiei.
Desi va implini 65 de ani pe durata mandatului de rector pe care il va obtine, fapt ce contrazice o recomandare a Ministerului Educatiei, Marga si-a depus totusi candidatura.
Andrei Marga, fost sef al Uniunii Asociatiei Studentilor Comunisti din Romania pe centrul universitar Cluj in anii '80, a fost pana acum ministru al Educatiei, rector si presedinte al Consiliului Academic al UBB, functie creata in anul in care Marga a incheiat cel de-al doilea mandat consecutiv de rector.
Profesorul Simion simon de la catedra de Fizica a UBB nu si-a mai depus, in cele din urma, candidatura pentru rector, desi acesta si-a anuntat de mai multe ori, in ultimele luni, disponibilitatea de a candida. Potrivit unor surse apropiate profesorului, acesta ar fi renuntat din cauza procedurilor de alegere viciate, fapt pe care l-a semnalat de mai multe ori in ultima perioada.
Pe de alta parte, surse din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) precizeaza ca oponentii lui Marga asteapta, de fapt, publicarea unui raport al Corpului de Control al ministerului, in care sunt subliniate mai multe nereguli grave din interiorul UBB. Potrivit surselor, raportul mentioneaza nereguli la Centrul Lingua, al carui director este Delia Marga, si care ar fi dublat de o fundatie inregistrata la aceeasi adresa, dar care nu ar apartine Universitatii. Mai mult, documentul arata ca UBB ar fi achizitionat mai multe cladiri prin licitatii incorecte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.