Mai sunt cateva zile. Se implinesc 18 ani de la... revolutie? Chiar asa. Care revolutie, care revolutionari? Iliescu?!? Se intreaba cu obida majoritatea romanilor. Majoratul. Al cui? Politicienii nostri sunt inca la gradinita democratiei, pe cand maf
Mai sunt cateva zile. Se implinesc 18 ani de la... revolutie? Chiar asa. Care revolutie, care revolutionari? Iliescu?!? Se intreaba cu obida majoritatea romanilor. Majoratul. Al cui? Politicienii nostri sunt inca la gradinita democratiei, pe cand mafiotii si securistii infiltrati printre ei si-au dat de mult doctoratele in coruptie si manipulare! S-a curatat partidul lui Iliescu de racilele comunismului, de coruptie si de toate celelalte rele? Bineinteles! Ca nu. Ultima mostra de maiestrie in perfidie este scrisoarea deschisa adresata de social-democrati "noului lider al PD" - Theodor Stolojan. N-a mai aparut de mult asa o scrisoare semnata "Partidul Social Democrat". Nu este asumata de biroul de presa, nici de presedintele partidului, ori macar de vreun for de conducere. O dovada de mare lasitate politica. Se vede ca spaima e mare. In misiva publicata, PSD (?) il felicita pe Stolojan ca ar fi luat puterea de la Boc, incearca sa-i incaiere pe Basescu si liderii noului PD-L, pe Stolojan cu Videanu si Blaga, pe democrati cu liberal-democrati, totul sfarsindu-se apoteotic prin intoarcerea frazelor rostite de Traian Basescu referitoare la cei 322 catre PD-L. Partid pe care PSD il acuza acum, prin scrisoarea catre Stolojan, ca ar reprezenta "clasa politica ticalosita", plina de "maimute ale oligarhiei financiare". Stilul il cunoastem toti inca de la inceputul anilor '90. Dar sunt si scapari. Au uitat sa mentioneze armele, drogurile si dolarii falsi de la sediul noului partid. si ridicarea drapelului verde. De asemenea, nu au chemat inca minerii. Vin sarbatorile totusi. Sa profite si ei, ca tot anul scot carbune ca sa ne lumineze. E clar ca cineva vrea sa-l ajute si pe Geoana. Sa plece.
A reaparut spectaculos, pe un cal... rosu, Ion Iliescu. E putin cam prafuit, dar ce mai conteaza. In doua, trei saptamani va aparea ca Alba-ca-Zapada cea gingasa. L-au scos de sub urmarire penala, l-au facut peste noapte si cel mai bun parlamentar roman, il are aliat pe Emil Constantinescu. Coalitia presedintilor contra presedintelui. Inteligenta strategie... Albii-ca-Zapada versus Baba Cloanta. N-o sa tina. Mai este ceva. Strategii din umbra, naprasnic scuturati de sefi in urma esecului la europarlamentare, s-au uitat la Basescu, apoi s-au uitat la poze cu alti presedinti. Cel mai mult li s-a parut ca seamana cu Putin. si acela-i chelios. Probabil ca logica lor teribila a fost: daca Putin e chelios si Basescu e la fel ca si-a taiat suvita, e clar ca Basescu vrea sa fie un Putin al Romaniei. Alte argumente ciufulite sau pieptanate nici n-au gasit aceia care forteaza alaturarea presedintelui Romaniei de cel al Rusiei. Pentru ca nu exista. Dimpotriva. Daca privim cu mai multa atentie, tovarasul Ion Iliescu este acela care seamana la atitudine, tendinte in moda politica si masuri initiate si promovate in decursul celor "n" mandate cu presedintele de la Moscova. Oras de altfel drag al studentiei si instructiei in ideologia stalinista pentru Iliescu.
Ienicerii lui Ilici, grupul Tariceanu, au luat exemplu de la sultan, metamorfozandu-se in izvor de neconstitutionalitate intru apararea dubiosilor din politica. Dovada! Ordonanta ce bloca anchetarea ministrilor prinsi "cu rata-n gura" si legea "uninominalul clientelei politice pe lista". Masuri declarate ulterior neconstitutionale, incat multi deja l-au poreclit Guvernul neconstitutional. Dar ce mai conteaza? De fapt, Basescu e dictator! Auzi peste tot obsesiv. Refrenul anului.
Au trecut 18 ani. In decembrie '89 Iliescu i-a chemat. Dar nu au venit. Acum isi musca degetele ca ne-au pierdut din sfera de influenta. Deci il reanimeaza politic pe Iliescu. Au resurse suficiente. si metode. si oameni bine infiltrati. Au nevoie de un cal troian in interiorul UE. Manastire intr-un picior, cine or fi ei oare? Se implinesc 18 ani de la lovilutie. Dar lupta continua. Pe viata si pe moarte!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.