Principal producator mondial de microcipuri, Intel intentioneaza sa-si creasca cota de piata pana la 12,2% in acest an pe segmentul de microprocesoare, conform unui studiu Gartner, citat de NewsIn.
Potrivit studiului, se asteapta o crestere de 2
Principal producator mondial de microcipuri, Intel intentioneaza sa-si creasca cota de piata pana la 12,2% in acest an pe segmentul de microprocesoare, conform unui studiu Gartner, citat de NewsIn.
Potrivit studiului, se asteapta o crestere de 2,9% a pietei microprocesoarelor, pana la o valoare de 270,3 miliarde de dolari.
Veniturile companiei Intel au crescut de doua ori mai mult decat media pietei, mai ales datorita vanzarilor substantiale de microprocesoare pentru laptop-uri. Anul trecut, Intel a avut o cota de piata la nivel global de 11,6%.
Printre vanzatorii principali, veniturile Toshiba erau previzionate sa creasca cu 28%, relativ la dolar, depasind astfel Texas Instruments, STMicroelectronics si Infineon. Dintre cei trei, doar STM a fost capabil sa isi creasca usor veniturile.
"Distribuitorii de semiconductori trebuie sa urmareasca tot mai atent performantele clientilor finali, pentru ca o mare parte din industrie devine din ce in ce mai legata de modelele de consum si cheltuieli ale clientilor", a spus vicepresedintele in cercetare al Gartner, Andrew Norwood. Compania Intel a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca profitul net pe trimestrul al treilea a crescut la 1,86 miliarde de dolari, sau 31 de centi pe actiune, de la 1,30 miliarde de dolari, sau 22 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. In ultimul an si jumatate, Intel a trecut printr-un proces de restructurare, iar acum isi indreapta atentia catre o noua tehnologie producatoare de cipuri, ce ofera mai multi semiconductori pentru fiecare placuta de silicon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.