In ce priveste publicarea tezei de doctorat din 1977 a lui Andrei Plesu la pretul de 28.500 euro, ICR afirma ca "nu a cumparat nici un exemplar din lucrarea amintita, ci a primit gratuit, conform contractului de finantare, 200 de exemplare din tiraj"
In ce priveste publicarea tezei de doctorat din 1977 a lui Andrei Plesu la pretul de 28.500 euro, ICR afirma ca "nu a cumparat nici un exemplar din lucrarea amintita, ci a primit gratuit, conform contractului de finantare, 200 de exemplare din tiraj", iar "aceste exemplare sunt distribuite celor 15 institute culturale romanesti din strainatate, pentru bibliotecile lor si pentru schimburile culturale firesti cu partenerii de programe". ICR mai sustine ca "finantarea traducerii s-a facut prin Programul <<20 de autori>> lansat in 2005. Este vorba despre primul program derulat de ICR in acest domeniu, cu proceduri cat se poate de transparente". "Cele 20 de carti promovate, printre care se numara si <<Pitoresc si melancolie>>, au fost desemnate de un juriu independent, stabilit pe baza consultarii redactiilor de publicatii culturale", sustine ICR. Institutul Cultural spune ca, prin acelasi program, au mai fost finantate pana acum traduceri din scriitori romani de referinta internationala, ca Gabriela Adamesteanu (Editura Nymrod, Israel, 2007), Max Blecker (Editura Aletheia, Spania,Valencia, 2006), Mircea Cartarescu (Editurile ZSOLNAY, Austria, 2007 si Nymrod, Israel, 2007), Florina Ilis (Editura Nymrod, Israel, 2007), Razvan Petrescu (Editura Nymrod, Israel, 2007), Nicolae Steinhardt (Editura Nymrod, Israel, 2007).
Andrei Plesu este membru al Consiliului de Conducere al ICR iar sotia sa, Catrinel Plesu, este Directorul Centrului de Carte al ICR. (D.E.)
Andrei PleSu si Mircea MihAeS (foto) s-au deplasat la Budapesta impreuna cu presedintele ICR, Horia Roman Patapievici pentru a oferi un premiu de 10.000 de euro scriitorului Esterhazy Peter si unul de 6000 de euro presedintelui DUNA TV si al AUTONOMIA TV, Cselenyi Laszlo. Jurnalista romanca Eva Iova a primit un premiu de 4000 de euro


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.