La Timisoara si in jurul orasului se construieste in ritm alert. O consecinta este si cresterea numarului de furturi de utilaje de pe santiere, fenomen cu care se confrunta politistii in ultimele luni.

Doua utilaje de mare tonaj, un buldoe
La Timisoara si in jurul orasului se construieste in ritm alert. O consecinta este si cresterea numarului de furturi de utilaje de pe santiere, fenomen cu care se confrunta politistii in ultimele luni.

Doua utilaje de mare tonaj, un buldoexcavator si un excavator, au disparut in ultimele doua luni de pe santierele din Timisoara. Interesant este ca ambele utilaje erau pazite, pe timpul noptii, de angajati ai unor firme private. "Buldoexcavatorul a disparut chiar de pe bulevardul Liviu Rebreanu, acolo unde se lucreaza la liniile de tramvai. In noaptea respectiva a plouat foarte tare, iar paznicul nu a observat disparitia utilajului. Vorbim de masini foarte mari si foarte grele. Astfel de cazuri nu am prea avut pana acum", a declarat un politist in cadrul Departamentului de Furturi Auto din IPJ Timis. Un al doilea excavator a disparut in conditii similare. Saptamana trecuta, patru tineri, dintre care doi minori, au adunat o prada de peste 50.000 RON dupa ce au batut si au sechestrat paznicii unor santiere. sefii de santiere reclamau ca patru tineri ii atacau pe paznici in puterea noptii. Intrau peste ei in baraci si-i loveau pana isi pierdeau cunostinta, dupa care furau scule si unelte scumpe. Alti paznici au scapat usor dupa ce hotii i-au incuiat in baraci. Talharii au fost prinsi dupa ce, intr-una dintre nopti, au navalit intr-o baraca de pe Calea sagului, in care se aflau doi muncitori pe care i-au batut bine si apoi le-au luat telefoanele. Cand sa dispara cu sacii cu unelte, in baraca au intrat alti doi muncitori, care au sarit in ajutorul colegilor lor. "Nu se asteptau. De obicei lucrau la pont. Au crezut ca santierul e pustiu. Trei talhari au reusit sa fuga. Muncitorii l-au prins pe unul dintre ei. Asa am strans tot grupul", a povestit unul dintre politisti. In timpul anchetei, trei dintre ei au recunoscut ca sunt autorii altor trei talharii si furturi petrecute pe santierele din Timisoara. "Ne-au luat zeci de echipamente. Unul singur costa 25 de milioane de lei. Clar au mers la pont. Aveam scule defecte de care nici nu s-au atins", a afirmat proprietarul unuia dintre santierele jefuite. Politistii au recuperat peste 90% din paguba.Unul dintre utilaje a fost gasit intr-un alt judet al tarii, demontat si pregatit pentru a fi vandut pe piese.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.