Europarlamentarii alesi pe 25 noiembrie si-au inceput activitatea in Parlamentul European, inclusiv prin lansarea unor propuneri de politici europene. Adriana Ticau, europarlamentar PSD care reprezinta Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est, a pledat in pl
Europarlamentarii alesi pe 25 noiembrie si-au inceput activitatea in Parlamentul European, inclusiv prin lansarea unor propuneri de politici europene. Adriana Ticau, europarlamentar PSD care reprezinta Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est, a pledat in plenul Parlamentului European pentru dezvoltarea unei strategii care ar putea fi denumita "Europa Sociala", prin care Uniunea Europeana sa nu puna accentul numai pe politicile economice, ci si pe dezvoltarea unor politici sociale.
Unul dintre standardele acestei politici sociale europene ar fi asigurarea necesarului de locuinte in conditiile in care in Uniunea Europeana traiesc sub pragul saraciei 60 de milioane de persoane si nu exista modele care sa poata fi aplicate in toate statele membre. Pornind de la aceste premise, Adriana Ticau a propus plenului PE realizarea unei statistici a locuintelor la nivelul UE, pentru ca de la aceasta sa se poata realiza o evaluare a situatiei si demararea unor politici sociale: "Aceste politici sunt dependente de alocarea fondurilor publice, la nivel national, regional sau local, dar si de evolutia pietei imobiliare din fiecare stat membru. Consider ca statele membre ar trebui sa utilizeze si fondurile structurale, in special pe cele pentru dezvoltare regionala, pentru constructia de locuinte". z

CUM
"Aceste
politici sunt dependente de alocarea fondurilor publice,
la nivel national, regional
sau local,dar si de evolutia pietei imobiliare din fiecare statmembru. Considerca statele membrear trebuisa utilizeze si fondurile structurale,in specialpe celepentru dezvoltare regionala, pentru constructiade locuinte".

Adriana Ticau, europarlamentar


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.