Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 58.141 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a circa 235 milioane lei.Pentru scadenta de vineri, raportul euro/leu  a inceput saptamana cu
Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 58.141 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a circa 235 milioane lei.Pentru scadenta de vineri, raportul euro/leu a inceput saptamana cu tranzactii la pretul de 3,495 - 3,515 lei, investitorii preferand cotatii in apropierea celor din piata valutara, pentru a putea contracara surprizele. In urmatoarele doua sedinte, euro a fluctuat intre 3,5 si 3,538 lei, pe fondul unor deschideri mai agresive ale preturilor, pentru ca pe inchidere ele sa scada. Asa s-a intamplat si in ultimele doua sedinte, cand de la 3,5399, la deschidere, piata s-a inchis la 3,52 lei, in ciuda faptului ca vineri leul a inregistrat o corectie importanta pe piata valutara. Pentru prima luna de primavara din 2008, evolutia a fost diferita. Astfel, luni preturile au urcat de la 3,5295 la 3,55 lei, marti si miercuri tranzactiile realizandu-se in culoarul 3,529 - 3,54 lei. Maximul saptamanii a fost atins vineri, 3,5699 lei, de la o deschidere la 3,53 lei, pentru ca la inchidere euro sa fie cotat la 3,55 lei.
"Investitorii de pe piata euro/leu au inceput sa isi mute pozitiile de pe ultima scadenta din acest an catre cea din martie, de aici aparand si diferentele mari de pret", a explicat un broker.
Pentru jumatatea anului viitor, pretul de cotare a ramas neschimbat la 3,4 lei, la fel pentru septembrie, 3,6 lei.
Pe piata unde se tranzactioneaza contractele SIBGOLD, pe uncia de aur, cu scadenta vineri, saptamana a debutat cu tranzactii la 770 - 781 dolari, pentru ca in ultima sedinta pretul de cotare sa fie stabilit la 785 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.