Arpad Dobre Daca acum, in prag de Sarbatori vreti sa cumparati bunuri de folosinta indelungata, fiti atenti la contractul oferit de comercianti. Acelasi lucru e valabil si in cazul achizitionarii unor servicii (telefonie mobila sau fixa, internet, c
Arpad Dobre Daca acum, in prag de Sarbatori vreti sa cumparati bunuri de folosinta indelungata, fiti atenti la contractul oferit de comercianti. Acelasi lucru e valabil si in cazul achizitionarii unor servicii (telefonie mobila sau fixa, internet, cablu tv etc.) la "superoferta" de sfarsit de an. E aglomeratie, toata lumea vrea sa cumpere si este posibil ca, din iuteala de mana (a vanzatorului) si nebagare de seama (a dumneavoastra), sa iesiti in paguba. Smecherii paguboase Avocatnet informeaza ca, potrivit legii, sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care: dau dreptul comerciantului de a modifica, in mod unilateral, clauzele contractuale, fara a avea un motiv specificat in contract; obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a avut posibilitatea reala sa ia cunostinta la data semnarii contractului; obliga consumatorul sa-si indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care comerciantul nu si le-a indeplinit pe ale sale; restrang sau anuleaza dreptul consumatorului sa pretinda despagubiri in cazurile in care comerciantul nu isi indeplineste obligatiile contractuale; Doar consumatorul e de vina Tot abuziva este si includerea in contract a prevederii care obliga consumatorul la plata unor sume disproportionat de mari, in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta, comparativ cu pagubele suferite de comerciant. Sunt de evitat contractele care exclud sau limiteaza raspunderea legala a comerciantului in cazul vatamarii sau decesului consumatorului, ca rezultat al unei actiuni sau omisiuni a comerciantului privind utilizarea produselor si serviciilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.