Principalul factor care a alimentat accelerarea inflatiei din SUA a fost cresterea costului energiei, cu 5,7%, a anuntat Departamentul Muncii, citat de Mediafax. Aproape 70% din cresterea indicelui preturilor de consum a fost determinata de costul en
Principalul factor care a alimentat accelerarea inflatiei din SUA a fost cresterea costului energiei, cu 5,7%, a anuntat Departamentul Muncii, citat de Mediafax. Aproape 70% din cresterea indicelui preturilor de consum a fost determinata de costul energiei, a declarat un reprezentant al institutiei. Analistii anticipau o crestere de 0,6% a indicelui preturilor de consum fata de luna precedenta si de 4,1% fata de perioada similara a anului trecut. Excluzand costurile alimentelor si energiei, inflatia anuala a fost de 2,3%, in conformitate cu previziunile analistilor. Preturile de baza, din care sunt excluse costurile alimentelor si ale energiei, au urcat luna trecuta cu 0,3% fata de octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.