Nicoleta Grasu a fost desemnata atleta anului 2007 in Romania, gratie rezultatelor obtinute in cadrul competitiilor internationale de anvergura la care a participat, cea mai valoroasa performanta a sa fiind locul patru pe care s-a clasat la aruncarea
Nicoleta Grasu a fost desemnata atleta anului 2007 in Romania, gratie rezultatelor obtinute in cadrul competitiilor internationale de anvergura la care a participat, cea mai valoroasa performanta a sa fiind locul patru pe care s-a clasat la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de la Osaka.

Ieri, Nicoleta Grasu ne-a acordat un interviu, ea vorbindu-ne atat despre ce a realizat in 2007, cat si, mai ales, despre cum ar vrea sa arate 2008, an care i-ar putea aduce ultima participare la Jocurile Olimpice din cariera.

>> Te asteptai sa fii considerata cea mai valoroasa atleta a anului?
- Pe de o parte am fost surprinsa, dar pe de alta ma asteptam. stiam ca am punctaj bun, in special dupa castigarea Cupei Europei si clasarea pe locul patru la Mondiale, dar la fel de bine putea sa primeasca distinctia si Angela Morosanu, care a iesit campioana europeana la 400 m garduri, chiar daca la tineret (n.r. - in ierarhia forului de specialitate Angela Morosanu s-a clasat pe primul loc la categoria tineret). Pana la urma in balanta au cantarit mai greu rezultatele de la seniori, asa ca am castigat batalia cu mai tanara mea adversara, intre ghilimele fiind spus.

>> Care a fost recompensa pentru atleta anului 2007?
- Am primit o diploma si cea mai frumoasa cupa. Despre o recompensa in bani n-a fost insa vorba (n.r. - in 2006 atletul anului a fost premiat cu 10 milioane de lei) pentru ca federatia a avut un buget de austeritate pentru premieri. Chiar daca stiam ca nu sunt bani, am sperat totusi pana in ultima clipa la o surpriza, ceea ce nu s-a intamplat, dar am inteles situatia.
>> Va urma o medalie la Beijing?
- Pentru asta ma pregatesc. Daca in 2007 cu 63,5 m am fost a patra in lume, ma gandesc ca in 2008, daca voi arunca 64-65 m, voi putea urca pe podium. Baremul pentru olimpiada, de 61 m, l-am realizat deja, asa ca nu trebuie decat reconfirmat si imbunatatit. Vreau sa ma antrenez linistita, fara presiuni, pentru a putea aborda intrecerea de la Beijing ca pe un simplu concurs. Cel mai important va fi sa nu ma accidentez, cum mi s-a intamplat inainte de Mondiale unde a trebuit sa concurez cu dureri la genunchi.

>> Te gandesti la retragere?
- Inca nu pot spune nimic, dar daca voi cuceri medalia olimpica, cu siguranta ca voi continua.

>> Cand vei intra in vacanta?
- De Craciun voi pleca impreuna cu familia (n.r - sotul Nicoletei Grasu este si antrenorul ei) acasa, la Slanic Prahova. Acolo vom ramane probabil si de revelion, dupa care vor urma patru-cinci saptamani de antrenamente la salina. Din pacate, primul concurs international va fi tocmai in martie.

>> Mult succes!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.