Pasionatii de curse de masini si de motociclete, precum si iubitorii sporturilor cu motor desfasurate pe asfalt, au de ce sa se bucure. Dupa ce anul acesta au avut ocazia sa asiste la o etapa de FIA GT, desfasurata pe circuitul stradal din jurul Case
Pasionatii de curse de masini si de motociclete, precum si iubitorii sporturilor cu motor desfasurate pe asfalt, au de ce sa se bucure. Dupa ce anul acesta au avut ocazia sa asiste la o etapa de FIA GT, desfasurata pe circuitul stradal din jurul Casei Poporului din Bucuresti, anul viitor, vor incepe lucrarile la prima pista propriu-zisa din Romania. Circuitul de tip Grand Prix One este un concept aparte. El va include o pista la nivel de Formula 1, de 3.8 kilometri lungime, dar si spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele. Ideea dezvoltatorilor este de a imbina utilul cu placutul. "Va fi un complex in care barbatii pot veni pentru curse si pentru testarea masinilor, iar femeile isi pot ocupa timpul cu cumparaturi. Vor fi si locuri de joaca pentru copii. Proiectul va arata identic cu celelalte zece din lume intreaga lume", a afirmat George Prelea, presedintele South Pacific Group. Adica, in timp ce copiii mari (domnii!), muscati de adrenalina cailor putere, vor merge la pista sa se joace frumos... "in nisip", doamnele vor avea la dispozitie o galerie completa de magazine de lux, in care sa-si poata clati ochii si contul din banca. Vor fi prezente nume sonore din lumea modei, precum Versace sau Armani! Oare unde se vor consuma mai multi bani, pe pista sau in magazine? De asemenea, complexul Grand Prix One va beneficia de toate ingredientele necesare petrecerii a catorva zile de relaxare si distractie. "Circuite Grand Prix One vor fi dezvoltate in alte zece orase, precum Viena, Roma, Milano, Barcelona, Londra sau Shanghai. Ne-am gandit sa dezvoltam un astfel de proiect in Romania pentru ca nu exista o pista pe care sa se organizeze curse de masini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pista de Formula 3, galerii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele (...) De asemenea, complexul va include si un sector expozitional, mai mare decat cel de la ora actuala din Bucuresti", a declarat Prelea.
Valoarea totala a proiectului va depasi 300 de milioane de euro, investitia apartinand exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni in principal din credite bancare, dar si din surse proprii. "Am ales Snagovul pentru ca este aproape de Bucuresti si se poate ajunge usor de la aeroport. Am discutat cu primaria si ei au fost incantati de idee. Pe data de 10 ianuarie 2008, se va organiza un referndum la Snagov, si vom vedea daca si locuitorii vor fi de acord cu acest proiect", a afirmat Prelea, care a adaugat ca Primaria Snagov va concesiona 56 de hectare de teren pentru dezvoltarea circuitului.
Dupa 45 de ani Revenit in Romania dupa ce a trait 45 de ani in Australia, George Prelea a fondat compania South Pacific Group, impreuna cu fiul sau Andrew si cu un fost bancher, Richard Garner. La proiectul Grand Prix One participa si Jeffrey Moss, tot un om de afaceri australian, care a condus grupul Pretty Girl Fashion, unde detinea o participatie de 50%, pe care a vandut-o anul trecut. George Prelea si-a explicat pasiunea pentru motorsport prin faptul ca tatal sau a castigat o cupa la Monte Carlo, prin anii 1930, iar fiul sau a alegat la curse in Australia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.