Lansare - competitivitatea, baza a succesului in afaceri   Orice gandire economica trebuie sa se bazeze pe armonie, pe echilibru intre vechi si nou, pe pragmatism si pe gandirea atenta a consecintelor deciziilor noastre, potrivit concluziilo
Lansare - competitivitatea, baza a succesului in afaceri   Orice gandire economica trebuie sa se bazeze pe armonie, pe echilibru intre vechi si nou, pe pragmatism si pe gandirea atenta a consecintelor deciziilor noastre, potrivit concluziilor care  se desprind din cartea "Competitivitatea intreprinderilor si a natiunilor".   Profesorul Dan Voiculescu si-a lansat ieri cartea "Competitivitatea intreprinderilor si a natiunilor". O lucrare pentru studenti, profesori, tineri manageri aflati la inceput de drum, dar si pentru afaceristii cu experienta. "Cartea asta te invata sa vorbesti despre economia de retea. Un celebru jucator de hochei a fost intrebat de ce e atat de bun. Raspunsul a fost: «Cand toti se uita unde e pucul, eu ma uit unde va fi pucul». Cartea asta ne invata cam pe unde va fi pucul si merita citita, dar mai ales pusa in practica", a declarat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, prezent la eveniment. Ion Rosca, rectorul Academiei de Stiinte Economice, a precizat ca aceasta carte va fi studiata la ASE atat de tinerii economisti, cat si de profesori.   INAPOI SPRE AFACERI. O data cu lansarea cartii, Dan Voiculescu a anuntat ca se intoarce in afaceri. "In primul rand, trebuie sa-mi dau haina jos, ca sa vedeti ce scrie pe tricou: «Federatia de business», pe care o vom infiinta in curand. Si prima performanta... 1 miliard. M-am retras din afaceri in urma cu doi ani, in naivitatea mea crezand ca pot sa fac politica... M-am hotarat, cat mai am de trait, sa mai fac un miliard de euro. Asa ca pregatiti-mi un tricou cu doua miliarde", a declarat Voiculescu. El a spus ca lipsa competitivitatii in economia romaneasca este o problema care il preocupa inca din anii a€™90. "Se face confuzie intre competitie si competitivitate. Am o singura concluzie pe care am mai spus-o si o voi spune intotdeauna: competitivitatea se afla in noi, iar competitia intre noi", a spus Voiculescu. El si-a exprimat regretul ca la lansarea cartii nu a participat economistul  Michael Porter. "Trebuie sa ne dea de gandit motivul: «Imi este teama ca Romania nu e pregatita sa ma asculte». Aceasta este imaginea pe care un om de un asemenea calibru o are despre o tara care este membra a UE", a concluzionat Voiculescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.