Un paradox al invatamantului romanesc face ca, foarte curand, sa ajungem cea mai slab pregatita natiune, doar semialfabetizata, in toate domeniile, fara exceptie. Paradoxul la care asistam este unul foarte simplu, dar ceea ce indurereaza este faptul
Un paradox al invatamantului romanesc face ca, foarte curand, sa ajungem cea mai slab pregatita natiune, doar semialfabetizata, in toate domeniile, fara exceptie. Paradoxul la care asistam este unul foarte simplu, dar ceea ce indurereaza este faptul ca nimeni, dintre cei galonati cu gestionarea Educatiei, nu recunoaste sau se face ca ploua, in sensul cel mai just al metaforei. In ciuda faptului ca atat Ministerul Educatiei, cat si institutiile administrative din invatamant urla si fac tot posibilul ca evaluarile elevilor sa se deruleze cat mai simplist si mai formal, precum tezele cu subiect unic sau Bacalaureatul, cu scopul de a elimina „mafia“ de pe piata meditatiilor, iata, insa, ca lucrurile sunt tocmai pe dos.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.