Solutie. Baimareanca Evelina, studenta la Drept in Timisoara, e nevoita sa apeleze la mila francezilor pentru a-si termina facultatea De la inceputul lunii decembrie, la doi pasi de sediul Parlamentului European din Strasbourg, o romanca de 22 ani c
Solutie. Baimareanca Evelina, studenta la Drept in Timisoara, e nevoita sa apeleze la mila francezilor pentru a-si termina facultatea De la inceputul lunii decembrie, la doi pasi de sediul Parlamentului European din Strasbourg, o romanca de 22 ani canta la flaut cat e ziua de lunga. Baimareanca Evelina Marcea, studenta in anul III la Facultatea de Drept din Timisoara, a ales aceasta solutie din cauza faptului ca nu a gasit niciun loc de munca platit convenabil in Romania si risca sa fie data afara din scoala pentru ca nu are bani de taxa. A ales Strasbourgul pentru ca, in aceasta perioada, este foarte vizitat, deoarece in centrul orasului se desfasoara Targul de Craciun. "Acest targ este unul dintre cele mai mari din lume si vin foarte multi turisti. Cant de nevoie, doar cand stiu ca aici pot castiga pentru ca nu am bani sa imi termin facultatea si imi doresc foarte mult sa am studii superioare. Am avut zile in care am castigat si 150 de euro, dar sunt si zile in care abia strang 10 euro. E greu, dar e singura mea sansa", a povestit Evelina pentru CANCAN. Fata provine dintr-o familie saraca si e nevoita sa aiba grija de cei doi frati ai ei. "Voi sta aici pana la Revelion sa cant, dupa care ma intorc acasa pentru ca incepe sesiunea. Nu imi este rusine cu ceea ce fac, pentru ca strang bani cinstit. Instrumentul l-am primit cadou de la o matusa, iar notele le-am invatat singura din carti de specialitate", a mai spus Evelina. Cunoscand suficient de bine limba franceza, Evelina a reusit sa isi faca si cativa prieteni la Strasbourg. "Am cunoscut multi francezi, dar chiar daca ma privesc cu mila, nu am indraznit sa le cer sa ma cazeze si pe mine, asa ca dorm in gara, impreuna cu alti romani", a mai spus tanara.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.