Ministrul Laszlo Borbely este preferat de electorat pentru fotoliul de primar, potrivit unui sondaj al UDMR Mures
Sondajul de opinie comandat de UDMR Mures pentru a stabili viitorul candidat la fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures din
Ministrul Laszlo Borbely este preferat de electorat pentru fotoliul de primar, potrivit unui sondaj al UDMR Mures
Sondajul de opinie comandat de UDMR Mures pentru a stabili viitorul candidat la fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures din partea Uniunii a fost finalizat. Cei 1800 de respondenti au intors practic votul din vara din UDMR Targu-Mures, iar acum se asteapta si o decizie a UDMR Mures in acest sens. Asta pentru ca rezultatul sondajului este net favorabil ministrului Dezvoltarii, Laszlo Borbely, care a pierdut competitia interna din UDMR Targu-Mures in favoarea actualului viceprimar Sandor Csegzi.
"Cam o treime la doua treimi. Cam 20 la 60 la suta, asta e, sa zicem, diferenta intre domnul Csegzi si candidatura mea", a declarat Laszlo Borbely, potrivit caruia restul de 20 de procente au fost fie nehotarati fie au votat in favoarea altor posibili candidati.
"Eu cred ca pana in 15 ianuarie se va lua o decizie, dar nu e treaba mea, e treaba lor (a UDMR Mures - n.r.) si sondajul este elocvent din toate punctele de vedere", a mai adaugat Borbely. Ministrul spune ca imediat dupa aflarea rezultatelor sondajului, care nu au fost facute publice in mod oficial, a avut o discutie atat cu Sandor Csegzi cat si cu fractiunea UDMR din CL Targu-Mures.
"Am avut si eu o discutie cu domnul Csegzi, am discutat si cu cei din fractiunea UDMR a CL pentru ca sunt convins ca vrem sa castigam alegerile la Targu-Mures", a conchis actualul ministru al Dezvoltarii.
Reamintim ca UDMR Mures a comandat un sondaj de opinie, in cadrul caruia au fost intervievati 1000 de maghiari si 800 de romani in legatura cu candidaturile pentru fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures. Asta dupa ce Sandor Csegzi a fost desemnat drept candidat de UDMR Targu-Mures, dupa un vot intern al reprezentantilor circumscriptiilor. Rezultatul acestuia a fost contestat, anumite voci afirmand ca votul a fost influentat de Imre Benedek, presedintele CRT al UDMR Targu-Mures, si de consilierul judetean Vasile Pokorny, adversari declarati ai lui Borbely.
Adrian A. Giurgea
redactor

CAMPANIE

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, si-a inceput campania pentru primarie inca din 15 martie 2007 cand, in fata statuii Secuilor Martiri din Targu-Mures, a spus raspicat ca maghiarii trebuie sa recastige Primaria Targu-Mures dupa ce Dorin Florea a tinut in maini fraiele orasului doua mandate. Ulterior acestui moment, chiar daca teoretic iesise din carti, Borbely a folosit si foloseste fiecare prilej pentru a ataca actuala administratie locala de la Targu-Mures, chiar cu riscul de a lovi astfel in cei doi viceprimari maghiari care fac parte din executiv.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.