Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a investit in acest an 350 de milioane de euro in proiecte care au fost derulate in Romania, depasind cu 50% valoarea celor de anul trecut, a declarat Olivier Descamps, director in cadrul institutiei
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a investit in acest an 350 de milioane de euro in proiecte care au fost derulate in Romania, depasind cu 50% valoarea celor de anul trecut, a declarat Olivier Descamps, director in cadrul institutiei. Astfel, acesta a aratat ca aproximativ 40% din investitii au vizat companiile, 35% sectorul financiar, iar restul cel energetic.
Referitor la investitiile aferente anului viitor, Descamps este de parere ca sumele ar putea fi mult mai ridicate decat in 2007, in cazul in care vor fi puse in aplicare mai multe proiecte aflate in discutie. In urmatorii trei ani BERD isi va concentra atentia asupra investitiilor din sectorul privat, energie si infrastructura, a aratat noul director al BERD pentru Romania. "Avem mecanisme pentru sprijinul intreprinderilor. Vrem sa ne concentram si pe mediul rural", a spus Pendreg. In ceea ce priveste sectorul de infrastructura, Pendreg a precizat ca Romania are nevoie de fonduri importante avand in vedere problemele din Bucuresti si din alte zone ale tarii.
Cel putin o treime din investitiile viitoare vor viza domeniul energetic. "Vom oferi 100 de milioane de euro pentru finantarea de proiecte pentru eficientizarea energetica a intreprinderilor mici si mijlocii. Vom lucra cu Hidroelectrica si alte companii care au programe importante de reabilitare", a spus Descamps.
Acesta a mai spus ca institutia si Guvernul vor publica anul viitor o strategie pentru Romania, care sa sublinieze atat domeniile prioritare de dezvoltare, cat si modalitatile de finantare. "Lucram la o strategie care incearca sa prioritizeze domeniile de interes si sa identifice modul in care pot fi mobilizati banii altora. Poate fi vorba de banci locale, straine sau de fonduri UE", a spus Descamps.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.