Relaxare. "Camera conjugala" a fost dotata cu un pat mare (foto 1). Cuplurile se pot uita la televizor (foto 2) si pot face dus de cate ori doresc (foto 3) Potenti. Detinutii care au dreptul sa petreaca doua zile in intimitate cu sotia primesc gratu
Relaxare. "Camera conjugala" a fost dotata cu un pat mare (foto 1). Cuplurile se pot uita la televizor (foto 2) si pot face dus de cate ori doresc (foto 3) Potenti. Detinutii care au dreptul sa petreaca doua zile in intimitate cu sotia primesc gratuit cate zece prezervative Atmosfera Sarbatorilor de iarna se face simtita si printre detinutii de la Jilava. Pentru ca nu pot petrece Craciunul acasa, cei mai multi incearca sa obtina macar cateva ore de intimitate, cu sotia, intr-una dintre cele doua "camere conjugale" ale inchisorii. Conducerea penitenciarului a primit o avalansa de solicitari de acest fel, in ultimele doua saptamani, de la cei peste 1.600 de detinuti incarcerati la Jilava. Din nefericire pentru doritori, aproape toate au fost respinse. "Pentru ca cererea sa le fie aprobata, solicitantii trebuie sa aiba un comportament exemplar, sa fie condamnati definitiv si sa nu aiba alte procese pe rol. Penitenciarul nostru este unul de tranzit, asa ca majoritatea detinutilor de aici au procese pe rol si nu au acces la camera intima, desi nu ridica probleme disciplinare", povesteste Cristian Micu, seful Sectiei de Detinere 1 din cadrul Penitenciarului Jilava. Nici cei care indeplinesc toate conditiile nu sunt siguri ca vor putea sa petreaca cateva ore pline de pasiune cu aleasa inimii. Amenajata in cadrul Punctului de Primire a Detinutilor, camera intima este deschisa doar in weekend si prioritari sunt puscariasii care si-au pus verighetele dupa gratii: ei au la dispozitie 48 de ore, in vreme ce "clientii" obisnuiti nu primesc decat doua ore. "Efectul acestei prevederi a fost ca din aprilie, de cand a fost inaugurata camera intima, au fost oficiate 19 casatorii in penitenciar, fata de doua pana atunci. Practic, sunt doua dormitoare, legate de un hol si o baie comuna. In timp ce unul este folosit de o pereche, celalalt este igienizat. Detinutii care stau 48 de ore primesc cate zece prezervative, dar de obicei isi aduc si de acasa", a mai explicat Cristian Micu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.