Expulzarea celor doi diplomati de la Chisinau face de ras serviciile de informatii ale Romaniei. Chisinaul a anuntat, cu o saptamana in urma, ca Laurent iu Pinte, care ocupa functia de secretar I, si Vasile Nanea, consilier cultural, au fost declarat

Expulzarea celor doi diplomati de la Chisinau face de ras serviciile de informatii ale Romaniei. Chisinaul a anuntat, cu o saptamana in urma, ca Laurent iu Pinte, care ocupa functia de secretar I, si Vasile Nanea, consilier cultural, au fost declarati persona non grata pentru incompatibilitatea activitatii lor cu statutul diplomatic detinut.
SIS-ul a pus capac serviciilor romanesti
Umilirea SIE provocata de Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) de la Chisinau, aflat sub directa supervizare a serviciilor de spionaj ale Rusiei, FSB si SVR, nu a primit, momentan, nici un raspuns din partea Romaniei. Contiu face parte in mod evident dintr-o combinatie operativa ostila Romaniei, serviciile rusesti fiind experte in operatiuni de dezinformare si intoxicare. Fostul agent al SIE, Mihai Contiu, sustinea, intr-o scrisoare deschisa adresata in urma cu o luna presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu Tariceanu, ca serviciile secrete romanesti dezinformeaza conducerea Romaniei cu privire la adevarata stare de spirit din Republica Moldova.
Lista lui Contiu
La randu-mi, am avut obligatia profesionala sa verific loialitatea fata de Romania a subiectilor Lorena Bogza (de la Pro TV Chisinau), Victor Nichitus, Cristian Pohrib, Dan Dungaciu, Iurie Rosca, Val Butnaru, Vasile Butnaru, Nicolae Negru, Constantin Tanase, Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Alexandru si Ana Bantos, Aurel Scobioala si inca 35 de subiecti asupra carora voi reveni, sustine Contiu. Practic, el ameninta ca detine o lista de cel putin 40 de persoane, care se pot astepta la orice, avand in vedere expulzarea diplomatului Vasilea Nanea, primul mentionat de acesta in ziarul Moldova Suverana, din data de 3 decembrie. Jurnalistul, agent acoperit ruso/moldo/roman, a lucrat in Romania la cotidienele liberalilor Patriciu si Catarama, Ora si Viitorul romanesc, si declara ca a fost agent asociat al SIE din 1998 si pana in 2005, cand ar fi devenit colaboratorul SIS/FSB de la Chisinau. Problema este ca acest personaj nu este singurul agent romano/moldovean aflat in solda mai multor organizatii deodata, in deserviciul Romaniei. Analiza operativa a situatiei jenante, fara precedent practic in istoria contemporana a Romaniei, va fi o adevarata proba de extemporal pentru noul sef al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a carui numire a fost salutata in acelasi ziar Moldova Suverana.
Doi diplomati romani au fost expulzati din Moldova. In urma cu mai bine de doua saptamani, un pseudo-ziarist, fost agent SIE trecut la inamic, la SIS-ul moldo-rusesc, mentionase deja numele unuia dintre diplomati pe lista indezirabililor Chisinaului.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.