Craciunul italienilor va fi mai sarac decat in anii precedenti; cina din Ajun va fi mai costisitoare, relateaza cotidianul "La repubblica". Pe langa scumpirile cauzate de greva soferilor de tiruri, pretul dulciurilor va creste cu 10%, iar cel al

Craciunul italienilor va fi mai sarac decat in anii precedenti; cina din Ajun va fi mai costisitoare, relateaza cotidianul "La repubblica".

Pe langa scumpirile cauzate de greva soferilor de tiruri, pretul dulciurilor va creste cu 10%, iar cel al fructelor si legumelor - cu 36%.

Conform unui studiu efectuat de Consiliul National de Cercetari(CNR), 21% dintre italieni se afla sub pragul de saracie.

Analiza CNR indica faptul ca una din cinci familii se afla la limita de subzistenta. Acesta limita reprezentata de venitul lunar minim este de 576 de euro pentru o persoana, 1.276 de euro pentru trei persoane si 1.824 pentru o familie - doi parinti si trei copii.

Situatia este ingreunata si de scumpirile principalelor alimente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.