Starea de liniste din piata valutara, existenta in ultimele trei sedinte, a continuat si ieri, pe fondul unui volum scazut de lichiditate, speculatorii asteptand decizia Rezervei Federale americane referitoare la dobanda ei de politica monetara.
Starea de liniste din piata valutara, existenta in ultimele trei sedinte, a continuat si ieri, pe fondul unui volum scazut de lichiditate, speculatorii asteptand decizia Rezervei Federale americane referitoare la dobanda ei de politica monetara.
"Acalmia a cuprins toate pietele emergente in lipsa unor ordine semnificative de tranzactionare, afirma un dealer bancar. Nici macar anuntul privind rata inflatiei pe noiembrie nu a dezmortit piata, o astfel de evolutie fiind luata probabil deja in calcul".
Potrivit datelor INS, preturile de consum au crescut cu 0,93% in luna noiembrie, astfel ca inflatia anuala s-a situat la 6,67%, cele mai importante scumpiri, de 1,21%, fiind inregistrate de sectorul serviciilor.
Cursul mediu al euro a urcat de 3,5150 la 3,5163 lei, cotatiile din piata limitandu-se la culoarul 3,5120 - 3,5220 lei, spreadurile reducandu-se la mai putin de o jumatate de ban.
Cursul mediu al dolarului a coborat de la 2,3954 la 2,3939 lei, valoare care a mai fost atinsa in data de 3 decembrie.
Dobanzile interbancare depozitele overnight si one week s-au mentinut in apropierea nivelului dobanzii de politica monetara, de 7,50% pe an, de la inceperea perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Pe pietele internationale, paritatea dintre euro si dolar a fluctuat intre 1,4656 si 1,4750 dolari, in usoara scadere fata de luni seara. Investitorii asteptau intalnirea Fed, pentru a afla nivelul reducerii dobanzii din SUA. Analistii considerau ca o reducere de 0,25% nu ar fi avut efecte notabile, insa o scadere de jumatate de punct ar fi putut readuce euro peste pragul de 1,4780 dolari. Pe acest fond de usoara nesiguranta, pretul unciei de aur s-a mentinut peste pragul de 800 dolari, la fixingul de dimineata de pe London Bullion Market acesta fiind de 806,75 dolari, fata de 809,50 dolari luni seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin