S&T, companie specializata pe furnizarea de consultanta, solutii si servicii IT, estimeaza venituri de peste 750 milioane euro pana in 2010 datorita tendintelor economice favorabile si consolidarii principalelor piete pe care activeaza.
"Datorita previziunilor favorabile pentru principalele noastre piete - regiunea Germania/ Austria/Elvetia, Europa Centrala si de Est si China/Japonia -, ne asteptam sa mentinem ritmul de crestere anuala de peste 10% pana in 2010. Accentul tot mai mare pus de clientii nostri pe conducerea afacerilor bazandu-se pe IT va contribui, de asemenea, la performantele S&T. Continuarea achizitiilor va fi de asemenea un punct cheie", a spus Christian Rosner, CEO al S&T, in cadrul unei conferinte de presa.Managed Services si Business Solutions vor avea o pondere de peste 60 procente din venitul S&TPotrivit oficialului S&T, strategia companiei se concentreaza pe o suita de obiective clare ce trebuie sa fie indeplinite pana in 2010. Acestea includ dublarea performantelor diviziilor Managed Services si Business Solutions prin crestere organica, noi servicii si achizitii, precum si asigurarea expansiunii organice si profitabile a diviziei Enterprise Systems. Oficialii companiei preconizeaza ca Managed Services si Business Solutions vor avea o pondere de peste 60 procente din venitul S&T in termen de trei ani. "Daca obiectivele stabilite vor fi atinse pana in 2010, ne putem astepta la un volum de vanzari de peste 750 milioane euro, la cresterea profitabilitatii noastre si la o echipa de peste 5.000 de specialisti. Ne asteptam ca aceste planuri sa influenteze pozitiv si evolutia pretului actiunilor S&T", a subliniat Rosner.Pentru Europa Centrala si de Est, compania mizeaza pe cresterea sectorului IMMS&T estimeaza ca va beneficia in urmatorii ani de tendintele de piata specifice, inclusiv de o crestere a sectorului intreprinderilor mijlocii in Europa Centrala si de Est si de continuarea investitiilor straine directe in pietele emergente. "In timp ce principalele piete pe care actionam isi continua expansiunea intr-un ritm impresionant, investitiile straine directe, finantarile Uniunii Europene si cresterea numarului intreprinderilor de dimensiuni mijlocii vor propulsa semnificativ aceasta crestere", a spus Rosner.
Deficitul de specialisti IT va determina companiile din aceste piete sa sporeasca gradul de automatizare a proceselor, sa creasca cererea pentru servicii si solutii IT, in special in sectoarele de productie industriala, comert si servicii financiare. In ceea ce priveste dezvoltarea generala a pietei, analistii estimeaza pentru 2008 o crestere economica in regiunea Europei de Est care porneste de la 3,1% in Ungaria pana la 6 procente in Ucraina. Cresteri si mai substantiale sunt preconizate pentru Turcia (6,5%) si China (10%).China ar putea juca un rol important in performanta pe termen mediuChina este asteptata sa joace un rol-cheie in performanta pe termen mediu a Grupului S&T. "In timp ce noi, cel mai probabil, ne vom putea dubla afacerile pe pietele aflate in crestere, China ne ofera oportunitatea de a creste de n ori mai mult respectiva suma", a spus Rosner. Conform companiei de cercetare de piata IDC, sectorul IT din China este estimat a avea o expansiune anuala de pana la 20% pana in 2010. Actualmente, S&T ofera suport companiilor europene, in special celor din regiunea DACH, dar si celor locale, din China, ce activeaza in industriile de import/export si productie.
"Performanta noastra in China, ca si in alte tari, se bazeaza pe puterea echipelor noastre locale", a spus Rosner. "Ei cunosc clientii, pietele locale si partenerii nostri, ceea ce constituie conditia necesara pentru implementarea strategiei globale de business a S&T", a adaugat CEO-ul S&T.