Majoritatea romanilor (52%) considera ca este corect ca persoanele de etnie roma sa fie numite “tigani”, se arata intr-un studiu realizat de Gallup la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Potrivit cercetarii, aproximativ 76%
Majoritatea romanilor (52%) considera ca este corect ca persoanele de etnie roma sa fie numite “tigani”, se arata intr-un studiu realizat de Gallup la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Potrivit cercetarii, aproximativ 76% dintre romani sunt de parere ca strainii confunda termenii “rom” si “roman” intr-o masura mare si foarte mare. Totodata, studiul arata ca doar 34% dintre respondenti considera ca nu este corect ca persoanele de etnie roma sa fie numite “tigani”, in timp ce 7% spun ca este corect doar atunci cand acestia nu cer in mod expres sa li se spuna romi. Studiul a abordat si tema migratiei fortei de munca. Potrivit rezultatelor, aproape toti respondentii (91%) au declarat ca nici ei si nici un alt membru al familiei nu intentioneaza sa plece la munca in Italia in urmatoarele sase luni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.