Videanu are interdictie de a participa la licitatiile primariei


Primarul Adriean Videanu a precizat, vineri, ca firmele pe care le controleaza, Titan Mar si Marmosim, nu cumpara vechile borduri de granit pentru a le exporta, precizan
Videanu are interdictie de a participa la licitatiile primariei


Primarul Adriean Videanu a precizat, vineri, ca firmele pe care le controleaza, Titan Mar si Marmosim, nu cumpara vechile borduri de granit pentru a le exporta, precizand ca printr-o hotarare AGA companiile sale au interdictie sa participe la licitatiile organizate de Primaria Generala.

"Pe data de 18 aprilie 2005 am devenit Primar General si pe data de 27 aprilie 2005, in ideea de a ma proteja pe mine, am dat o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor, in care am interzis angajatilor societatii mele sau in numele acestor companii, sa participe la vreo licitatie publica organizata de Primaria Municipiului Bucuresti. Pe cale de consecinta, va informez ca nu am niciun fel de contract cu Primaria Municipiului Bucuresti sau cu vreo institutie subordonata CGMB", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Videanu.

El a infirmat, astfel, acuzatiile potrivit carora firmele sale ar importa borduri de ciment din China, precizand ca aceste atacuri sunt tentative de a discredita campania de reabilitare a infrastructurii bucurestene.

"Chiar daca 72% din bordurile din Bucuresti sunt borduri de ciment, vreau sa resping aceasta mizerie la adresa mea. Compania mea importa blocuri, masive, placaje de granit sau de alte roci ornamentale in completarea productiei pe care o face in carierele proprii, dar importa din Spania, Portugalia, Brazilia, Turcia, Grecia, China pentru activitatea curenta", a explicat Videanu.

Potrivit edilului, Primaria Municipiului Bucuresti este singura institutie publica din Romania care in comisia de licitatie a atras specialisti din afara institutiei: profesori universitari, specialisti pentru lucrarile importante, pentru a nu exista niciun dubiu in ceea ce priveste corectitudinea atribuirii lucrarii respective.

"Fac aceste precizari, pentru ca e vorba de o campanie murdara, legata de importul de borduri de ciment, borduri de proasta calitate care se folosesc la lucrarile executate in momentul de fata in Bucuresti, chiar daca ele sunt schimbate de primariile de sector. Utilizarea bordurilor de ciment va mentine aceasta etapa a borduriadei multi ani de acum in acolo. Pentru ca o bordura de ciment nu rezista, la urmatorul ciclu de intretinere sau reabilitare va fi nevoie sa se schimbe bordura respectiva", a spus Videanu.

Primarul general a precizat ca toate materialele bune (fie pavaje, fie borduri de granit) se inventariaza la Administratia Strazilor si se refolosesc in beneficiul municipalitatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.