Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, Sorin Oprescu, sustine ca statul este de vina pentru starea sistemului sanitar si nu angajatii.

Numarul plingerilor depuse la Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) in ultimul deceniu a fo
Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, Sorin Oprescu, sustine ca statul este de vina pentru starea sistemului sanitar si nu angajatii.

Numarul plingerilor depuse la Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) in ultimul deceniu a fost de 1.184, fiind date 250 de sanctiuni, precum mustrare, vot de blam, avertisment, suspendarea calitatii de membru al CMB, interdictia de a practica medicina pe o perioada determinata.

Presedintele Consiliului, Sorin Oprescu (foto), spune ca medicii reclamati au avut partea lor de vina care rezulta dintr-o mare deficienta de comunicare si nu din nepricepere sau rea-vointa. "Nu este vorba de a musamaliza vreun caz. Vinovatii au platit si vor plati. Cind a fost ceva de sanctionat, nu am ascuns nimic. Din nefericire, numarul plingerilor depuse la Colegiu nu este foarte mic, iar medicii incriminati nu sint total nevinovati. Dar vina lor cea mai mare nu este nepriceperea sau rea-vointa, ci o deficienta de comunicare cu pacientii. Asta este si ceea ce le reproseaza pacientii in aproape 90 la suta dintre cazuri'', a mai spus Oprescu. El a recunoscut ca exista medici din vina carora au murit sau au fost mutilati oameni, dar apreciaza ca numarul acestora este nesemnificativ, comparativ cu cei carora nu li se poate aduce nici un repros. In schimb, Oprescu opineaza ca vina principala privind situatia din sistem este a Ministerului Sanatatii ''care nu a facut nimic pentru ca lucrurile sa nu ajunga in acest stadiu''.

"In legatura cu sistemul corupt, nu poti spune ca medicul este corupt cind ii dai 150 de euro pe luna si chiria este de 200 de euro. Nu-l poti acuza pe medic. Vinovati sint cei care nu au reformat sistemul pentru ca un doctor sa aiba un trai decent de pe urma actului medical'', a mai spus Oprescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.