Vineri, 14 decembrie, de la ora 20, HBO incepe sa difuzeze unul dintre cele mai reusite - dar si mai discrete - filme realizate de canadianul David Cronenberg. "Umbrele trecutului"/ "A History of Violence" e discret, dar e provocator in straturi prof
Vineri, 14 decembrie, de la ora 20, HBO incepe sa difuzeze unul dintre cele mai reusite - dar si mai discrete - filme realizate de canadianul David Cronenberg. "Umbrele trecutului"/ "A History of Violence" e discret, dar e provocator in straturi profunde, cele in care cineastul, adaptand pentru ecran o serie de benzi desenate, se interogheaza asupra violentei ca motor al evolutiei (in cheie darwiniana - cei mai dotati rezista). Discret si pentru ca nu veti gasi nimic horror, SF sau schizoid in aceasta poveste plana despre proprietarul unei mici cafenele, posesor al unei perfecte vieti mic-burgheze, care la jumatatea filmului dezvaluie o cu totul alta identitate. "Umbrele trecutului" a fost realizat in 2005 si a a avut premiera in cadrul Festivalului de la Cannes.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.