Dupa o seceta de 11 luni, la BVB avem al doilea IPO al anului: Casa de Bucovina-Club de Munte.
Detinuta in proportie de 85% de SIF Muntenia, societatea opereaza hotelul de 4 stele Best Western din Bucovina. Acesta este amplasat in vecinatatea m
Dupa o seceta de 11 luni, la BVB avem al doilea IPO al anului: Casa de Bucovina-Club de Munte.
Detinuta in proportie de 85% de SIF Muntenia, societatea opereaza hotelul de 4 stele Best Western din Bucovina. Acesta este amplasat in vecinatatea manastirilor pictate din Bucovina, la 5-6 km de Manastirea Humorului si Voronet. Sunt oferite un numar de 45,5 milioane actiuni (37% din capitalul social al emitentului), la un pret de 0,2 lei; daca toate vor fi subscrise, in conturile societatii vor intra 9,1 milioane lei. Conducerea societatii intentioneaza ca pana in 2009 sa construiasca un hotel de 3 stele amplasat in zona Arinis si a unui restaurant, zona putand beneficia indirect de planul de dezvoltare elaborat de autoritatile locale care vizeaza amenajarea unei partii de schi. In primele 9 luni ale anului societatea inregistra venituri din exploatare de 4 milioane lei si a obtinut un profit de 0,51 milioane lei. Daca va raportati numai la PER, atunci actiunile nu sunt deloc atractive: 36 inainte de oferta si 51 in cazul unei subscrieri integrale. Punctul de rezistenta sunt insa activele (raportul pret/valoare contabila este de 1 dupa IPO) si potentialul zonei. Oferta se deruleaza la BVB intre 4 decembrie si 11 ianuarie si poate fi subscrisa la sediul Rombell Securities sau la oricare alta societate de brokeraj autorizata de CNVM. SIF Muntenia intentioneaza sa listeze actiunile societatii indiferent de rezultatul subscrierii, asa ca oferta va fi considerata incheiata cu succes indiferent de numarul actiunilor achizitionate de investitori.

Profil Casa de Bucovina
Pret actiune IPO: 0,2 lei
Suma atrasa: 9,1 milioane lei
PER dupa oferta: 51
Pret/valoare contabila: 1,07

Profil Transgaz:
Pret actiune IPO: 191,9 lei
Suma atrasa: 224,5 milioane lei
PER dupa oferta: 14
Pret/valoare contabila: 0,99


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.