>> Pe piata media romaneasca tot mai competitiva, NBC Universal anunta importante investitii, pentru inceput, in luna decembrie, lansand postul Movies 24.

>> Prezent in Romania din anul 1999, din ianuarie, TCM va emite 24 de ore, subtitrat
>> Pe piata media romaneasca tot mai competitiva, NBC Universal anunta importante investitii, pentru inceput, in luna decembrie, lansand postul Movies 24.

>> Prezent in Romania din anul 1999, din ianuarie, TCM va emite 24 de ore, subtitrat in limba romana.

>> In primavara anului viitor, NBC Universal pregateste lansarea a inca doua posturi de filme, Universal Channel si Sci-Fi Channel.

Incepand de miercuri, 12 decembrie, NBC Universal Global Network lanseaza in Romania un nou post, Movies 24, post ce va difuza numai filme create special pentru televiziune. Asadar, nu va asteptati nici la telenovele, dar nici la seriale. Caci, in opinia lui Colin Mcleod, director comercial NBC Universal Global Networks (CEE), "filmele create pentru tv devin din ce in ce mai apreciate in multe tari, ca o alternativa la filmele de la cinematograf. Fiecare dintre noi va urmari cu placere 'Bourne Supremacy>> la cinema, pe dvd sau la televizor. Filmele create pentru tv insa vor fi intotdeauna urmarite pentru prima data la televizor. Asta inseamna ca Movies 24 va difuza filme noi, in premiera in Romania". Productiile ce urmeaza a fi difuzate (achizitionate de la studiourile Paramount, Sony, Fox si Fireworks) au fost alese pentru a fi pe gustul oricarui telespectator, oferind o paleta larga de genuri, de la drame, thrillere si filme de dragoste pana la filme politiste si erotice (in fiecare seara, incepand cu ora 23.30). Chiar daca titlurile filmelor pe care grila le reuneste nu sunt cunoscute multora dintre noi, reprezentatul NBC Universal spera sa atraga audienta prin programarea unor productii ce reunesc in distributie actori deja consacrati, nume precum Susan Sarandon, Russell Crowe, Sarah Jessica Parker, Gene Hackman sau Jack Lemmon. Pana in prezent, in Europa postul a fost difuzat doar in Marea Britanie, pe 12 decembrie el fiind lansat atat in Romania, cat si in Polonia, Ungaria si Turcia. In Romania, postul va emite zilnic, 24 de ore, subtitrat in limba romana si va fi disponibil, pentru inceput, doar prin intermediul platformei digitale Dolce, fiind inclus in pachetul de baza.

24 de ore de filme clasice
O veste foarte buna pentru admiratorii filmelor clasice, din 4 ianuarie 2008, postul Turner Classic Movies va emite 24 de ore, subtitrat in limba romana, oferind astfel posibilitatea de a urmari, dar si revedea o gama variata de filme. "Avand in vedere ca facem parte din compania Time Warner, bineinteles ca lucram foarte indeaproape cu Warner Brothers, cel mai mare studio din lume si detinatorul celei mai mari librarii de filme. Aceasta librarie cuprinde filme realizate de-a lungul a 70 de ani si contine unele dintre cele mai indragite musical-uri de la Hollywood ("Wizard of Oz", "Singing in the rain"), western-uri ("How the West was won", "Searchers"), filme de razboi ("The dirty dozen"), thriller-uri ("Point Blank"), drame ("Gone with the wind") si filme stiintifico-fantastice sau horror ("Poltergiest"). Pentru telespectatorii din Romania vor fi disponibile de la 1 ianuarie 470-500 de titluri noi. Pana la sfarsitul lunii februarie numarul va creste la 632, incluzand circa 50 de documentare si programe originale", a declarat Gordana Duspara Moriarty, vicepresedinte si General Manager Turner Broadcasting Systems pe zona Europei Centrale si de Est. Grila postului va fi completata de documentare realizate in culisele unora dintre cele mai cunoscute productii, dar si cu documentare despre actori legendari (John Ford, Marlon Brando, Steven Spielberg sau Woody Allen), despre genuri ("Driven by Crime - the A to Z of crime movies" sau "100 years of westerns"), dar si documentare filmate in cadrul celor mai cunoscute festivaluri de film, precum cel de la Cannes, San Sebastian, Berlin sau Londra.
Difuzarea 24 de ore si noile filme achizitionate nu reprezinta singurele surprize pe care postul le pregateste. Incepand tot de anul viitor, TCM isi va adapta grila de programe pietei din Romania, urmand a fi incluse in grila si documentare despre actori si regizori romani. "Vrem sa ne asiguram ca adaugam o savoare locala postului nostru. Deja am produs doua interviuri cu reprezentanti ai industriei filmului romanesc, pentru inceput. Aceste doua interviuri - unul cu regizorul Tudor Giurgiu si celalalt cu actorul Vlad Ivanov - sunt programate a fi difuzate la inceputul lunii februarie. Oricum, vom continua sa cautam oportunitati potrivite in acest sens", a declarat pentru Romania libera, Gordana Duspara Moriarty. Asemenea postului Movie 24, postul TCM va fi disponibil momentan numai abonatilor Dolce, fiind inclus in pachetul de baza. In pachetele celorlalti abonati nu se vor produce modificari, in continuare Cartoon Network si TCM putand fi urmarite in acelasi format.

Ce mai urmeaza
In contextul lansarilor a noi posturi si "adaptarii" celor deja existente pe piata romaneasca, din 3 decembrie, abonatii UPC beneficiaza de JimJam, un canal de televiziune pentru prescolari. Creat pentru copiii cu varste intre 1 si 4 ani, JimJam ofera variate programe cu cele mai iubite personaje din desene animate, cantece si dansuri, povestioare si spectacole cu papusi si figurine din plastilina, toate dublate in limba romana.
In proiectele viitoare ale companiei NBC Universal intra si lansarea a inca doua posturi, Universal Channel si Sci-Fi Channel, ambele subtitrate in limba romana, care din primavara anului viitor vor avea semnale dedicate pentru Romania. Universal Channel va difuza filme si seriale care au castigat premii importante, precum si blockbustere, in timp ce pe Sci-Fi nu vor fi programate doar productii de tip science-fiction, ci si filme si seriale de tip fantasy sau horror.

TV5, subtitrat
Din luna ianuarie, postul TV5 va beneficia de subtitrare in limba romana. Antoine Bagnaninchi, agent TV5 in Romania, a declarat pentru Mediafax ca inca din aceasta luna unele programe vor fi deja subtitrate, iar din ianuarie subtitrarea se va face progresiv. In prezent, 80% din operatorii de cablu au TV5 in grila lor de programe. In 2006, postul a fost scos din grila de programe ale UPC, dar a fost reintrodus dupa ce unii abonati s-au plans. TV5 este cea mai cunoscuta televiziune francofona din lume, fiind finantata de cinci tari: Franta, Belgia, Elvetia, Canada si guvernul provinciei Quebec.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.