Patru dintre cei cinci fosti rezidenti din Marea Britanie aflati inca in detentie la baza americana de la Guantanamo (Cuba) ar trebui sa fie eliberati curand, potrivit unui anunt facut vineri de postul BBC si preluat sambata de AFP, transmite Rompres
Patru dintre cei cinci fosti rezidenti din Marea Britanie aflati inca in detentie la baza americana de la Guantanamo (Cuba) ar trebui sa fie eliberati curand, potrivit unui anunt facut vineri de postul BBC si preluat sambata de AFP, transmite Rompres.

Jamil El Banna, Omar Deghayes si Abdennour Samuer se vor reintoarce in Marea Britanie, in timp ce Shaker Aamer ar trebui sa se intoarca in tara sa de origine, Arabia Saudita, a precizat BBC. Un al cincilea detinut, etiopianul Binyam Mohamed, ar trebui sa ramana in inchisoare. Canalul BBC a subliniat ca un anunt in acest sens va fi facut in urmatoarele saptamani.

Cei cinci rezidenti nu sunt britanici, dar au trait toti in Marea Britanie in mod legal, inainte de a fi retinuti la baza navala americana. Toti cetatenii britanici detinuti la Guantanamo fusesera eliberati in ianuarie 2005. In august anul acesta, seful diplomatiei britanice David Miliband, ceruse eliberarea celor cinci fosti rezidenti, Foreign Office-ul britanic informand ca va fi discutat cu SUA fiecare caz in parte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.