Astfel, potrivit lui Sorin Oprescu, presedintele CMB, numarul plangerilor depuse la acest organism, in ultimul deceniu, a fost de 1184, "cei reclamati avand partea lor de vina". Aceasta consta, potrivit medicului Oprescu, in "deficienta de comunicare
Astfel, potrivit lui Sorin Oprescu, presedintele CMB, numarul plangerilor depuse la acest organism, in ultimul deceniu, a fost de 1184, "cei reclamati avand partea lor de vina". Aceasta consta, potrivit medicului Oprescu, in "deficienta de comunicare si nu in nepricepere sau rea-vointa". "Nu este vorba de a musamaliza vreun caz. Vinovatii au platit si vor plati. Cand a fost ceva de sanctionat, nu am ascuns nimic. Din nefericire, numarul plangerilor depuse la Colegiu nu este foarte mic, iar medicii incriminati nu sunt total nevinovati. Dar vina lor cea mai mare nu este nepriceperea sau reaua-vointa, ci o deficienta de comunicare cu pacientii. Asta este si ceea ce le reproseaza pacientii in aproape 90% din cazuri", a explicat Oprescu, adaugand ca, de fapt, criza din Sanatate a ajuns la apogeu, iar pacientii sunt la limita rabdarii. "Criza din Sanatate a ajuns la apogeu, dar cine este vinovat pentru asta? Pacientii au ajuns la limita rabdarii, iar campania pornita de media a scos la lumina fata intunecata a sistemului sanitar. Cine este vinovat de erorile care scot pe usa spitalelor sute de morti sau mutilati? Va intrebati si ne intrebam cu totii", a mai spus Oprescu. El a recunoscut totusi ca exista medici din vina carora au murit sau au fost mutilati oameni, dar apreciaza ca numarul acestora este nesemnificativ, comparativ cu cei carora nu li se poate aduce nici un repros. Pentru aceasta, Oprescu opineaza ca vina principala privind situatia din sistem este a Ministerului Sanatatii "care nu a facut nimic pentru ca lucrurile sa nu ajunga in acest stadiu". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.