>> Volumul tranzactiilor de la inceputul concursului bursier "Regele Bursei" a depasit 200.000.000 de euro.

In ultimele doua saptamani, volumul tranzactiilor de la inceputul jocului s-a dublat, ajungand la 200 milioane de euro, iar numarul
>> Volumul tranzactiilor de la inceputul concursului bursier "Regele Bursei" a depasit 200.000.000 de euro.

In ultimele doua saptamani, volumul tranzactiilor de la inceputul jocului s-a dublat, ajungand la 200 milioane de euro, iar numarul tranzactiilor a depasit 12.000. Acest lucru a creat anumite probleme pentru ca, pe anumite actiuni, volumul ordinelor din joc a fost de zeci de ori mai mare decat cel inregistrat la Bursa de Valori Bucuresti, in ziua respectiva.
Anumiti jucatori s-au simtit nedreptatiti datorita faptului ca ordinele lor nu se executa si si-au varsat supararea pe blogul nostru de pe website-ul www.romaniafinanciara.ro.
Acestora vreau sa le spun ca acest lucru este inevitabil atunci cand, de exemplu, doua sute de jucatori baga ordine pe aceeasi actiune, in timp ce pe BVB sunt doar cateva tranzactii pe un volum de cincizeci de ori mai mic.
De asemenea, aceasta situatie este amplificata de faptul ca diferenta de comisioane (0,3% in joc si in jur de 1% la o societate de servicii financiare) face ca multi participanti la joc sa incerce sa-si ruleze portofoliul, din doua-trei ordine pe cateva actiuni, intr-o singura zi.
Pentru a atenua aceasta situatie, saptamana trecuta coeficientul de corelatie dintre BVB si joc a fost marit, insa acest lucru nu va determina disparitia situatiilor cand ordinele nu se vor executa datorita volumului mic de tranzactii de la BVB.

Am observat ca exista deja cativa participanti la joc care s-au specializat pe cateva actiuni care, prin diferenta zilnica suficient de mare intre minimul si maximul inregistrat zilnic, le permit sa obtina profit.
De obicei, daca o actiune oscileaza cu cel putin 1% intr-o zi, atunci se poate obtine profit pe ea. Bineinteles, al doilea criteriu este lichiditatea, deoarece in momentul in care ai intrat pe o actiune este foarte important sa iesi de pe ea odata ce ai realizat profitul scontat.
Multi jucatori au tendinta sa se "indragosteasca" de o actiune. De obicei, atunci cand inregistreaza profit nu o vand, in speranta ca o sa inregistreze un profit mai mare in viitor, iar atunci cand intra in pierdere nu o vand in speranta ca situatia se va schimba si vor intra din nou pe profit.
Cel mai bine este sa-ti stabilesti o strategie clara inca de la inceput si sa vinzi imediat ce pretul pe care ti l-ai propus a fost atins. Acest lucru este determinat si de modul in care este organizat jocul (comisionul mic avantajeaza strategiile pe termen scurt fata de strategiile pe termen lung).
De exemplu, daca ai executat 4 intrari si iesiri pe o actiune, intr-o zi, si ai obtinut urmatoarele castiguri nete: 0,5%, 0,3%, 0,7%, 1%, inseamna ca ai obtinut la sfarsitul zilei un profit de 2,52%. Daca reusesti sa faci acest lucru cateva zile la rand, profitul lunar devine substantial.

Cele mai tranzactionate actiuni, saptamana aceasta, au fost: RRC, AMO, ALT, SOCP, SRT, SNP.
Saptamana trecuta, pe primele 10 locuri s-au aflat: zotis1, zotis2, bibibi, MoneyMaker, grants, Gelixa, alex.malureanu, Goldenboy, robert, cocosila78.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.