Justitia a condamnat 17 oameni de fotbal la detentie cu suspendare de la trei la sapte ani.

Revolutia din fotbalul polonez continua. Dupa ce doua echipe au fost retrogradate pentru blaturi, joi, 17 persoane au fost condamnate la inchiso
Justitia a condamnat 17 oameni de fotbal la detentie cu suspendare de la trei la sapte ani.

Revolutia din fotbalul polonez continua. Dupa ce doua echipe au fost retrogradate pentru blaturi, joi, 17 persoane au fost condamnate la inchisoare cu suspendare de la trei la sapte ani, tot pentru fapte de coruptie. "Sper ca verdictul pronuntat astazi (n.r. - joi), relativ blind avind in vedere regretele acuzatilor, ii va incuraja si pe altii sa isi marturiseasca faptele", a declarat judecatorul Marek Poteralski. Arbitrii, suporterii si membrii Federatiei Poloneze de Fotbal, care au pledat toti vinovati, vor trebui sa inapoieze banii primiti ca mita pentru meciurile aranjate. In ultimii doi ani, aproximativ 60 de persoane au fost arestate, inclusiv un membru federal, in cadrul unei ample anchete anticoruptie. Ministrul Sporturilor a suspendat temporar, la inceputul anului, conducerea Federatiei pentru ineficienta sa in combaterea fraudelor, insa aceasta a fost reabilitata in functie in urma insistentelor FIFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.