Producatorul de aditivi alimentari Dr. Oetker Romania a achizitionat, in luna noiembrie, firma Inedit Food din Cetateni, judetul Arges, cu activitati pe piata produselor din soia, preluind brandul si activele companiei, cu exceptia cladirilor. "In lu
Producatorul de aditivi alimentari Dr. Oetker Romania a achizitionat, in luna noiembrie, firma Inedit Food din Cetateni, judetul Arges, cu activitati pe piata produselor din soia, preluind brandul si activele companiei, cu exceptia cladirilor. "In luna noiembrie a acestui an, compania Dr. Oetker Romania a achizitionat societatea romaneasca Inedit Food, lider pe piata produselor din soia, preluind activele fabricii de produse din soia de la Cetateni, judetul Arges, cu exceptia cladirilor", se arata intr-un comunicat al subsidiarei din Romania a companiei germane Dr. Oetker. Dr. Oetker a preluat firma de la unicul actionar, Eremia Aurelian. Inedit Food este specializata in fabricarea alimentelor vegetale pe baza de soia nemodificata genetic si soia bio, produsele fiind comercializate atit in Romania, cit si in Cehia, Israel, Ungaria, Bulgaria, Macedonia.

Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,5 milioane de euro, cu o crestere de aproximativ 20% fata de 2005.

Fabrica de la Cetateni a Inedit Food a fost modernizata in acest an, iar capacitatea de productie a fost extinsa de la 500 la 1.500 de tone, in urma unor investitii de 1,5 milioane de euro.

"Dr. Oetker Romania nu intentioneaza sa modifice aceste produse si, pe baza lor, doreste sa diversifice oferta de produse bio, atit pe piata din Romania, cit si pe piata Europei de Vest. Produsele existente vor fi comercializate in continuare sub brandul Inedit pe piata romaneasca, iar pentru piata externa se va recurge la un alt brand", se spune in comunicat.

Compania Dr. Oetker este prezenta pe piata romaneasca din anul 1998, cind a cumparat firma Regal Corporation din judetul Arges, producator de budinci si zahar vanilat. In 2002 compania a inaugurat o fabrica in Curtea de Arges.

Firma produce aditivi de patiserie, prafuri pentru deserturi si conservanti, fiind prezenta pe piata locala cu peste 90 de produse (inclusiv pizza congelata si musli), majoritatea fabricate in tara. Prin achizitia Inedit, compania intra si pe segmentul produselor din soia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.