Sunt aproape sigur ca lipsa de progres a tarii noastre a fost cauzata si de un vid managerial in toate domeniile. In Germania, de exemplu, dupa caderea Zidului, liderii politici au inteles sa foloseasca esaloanele II si III pentru ca oamenii aceia,
Sunt aproape sigur ca lipsa de progres a tarii noastre a fost cauzata si de un vid managerial in toate domeniile. In Germania, de exemplu, dupa caderea Zidului, liderii politici au inteles sa foloseasca esaloanele II si III pentru ca oamenii aceia, profesionistii, cunosteau mersul masinariei. Nemtii au facut transferul de putere discret si eficient, asigurandu-se pentru destinatie si pentru bunul mers al noii tari unificate, convertind profesionistii RDG-ului sa slujeasca noua filozofie occidentala. La noi s-a petrecut exact invers. Gusterii care s-au succedat la putere, proveniti fara nici o exceptie din acelasi trunchi comunist, in loc sa gandeasca strategii nationale pe termen lung, s-au radicalizat in lupta pentru supravietuire, epurand politic toti tehnicienii. Ne amintim de dezastrul celor 15.000 de specialisti care au pus Romania pe butuci, apoi, dupa ce abia incepusera sa prinda spilul, au venit PDSR-istii, care au politizat din nou functionarimea, iar dupa alegerile din 2004, s-a procedat exact la fel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.