Bilantul unei activitati efervescente care a marcat 2007, aduce Biblioteca "Gh. Asachi" din Iasi pe primul loc in Moldova.
Activitatea Bibliotecii "Gh. Asachi" din Iasi a plasat institutia pe o pozitie importanta in "Planului Bill Gates". Proiec
Bilantul unei activitati efervescente care a marcat 2007, aduce Biblioteca "Gh. Asachi" din Iasi pe primul loc in Moldova.
Activitatea Bibliotecii "Gh. Asachi" din Iasi a plasat institutia pe o pozitie importanta in "Planului Bill Gates". Proiectul "Biblioteci globale", initiat de Fundatia "Bill&Melinda Gates", adresat si celor aproape 3.000 de biblioteci publice din Romania, a repus biblioteca ieseana pe planul care i se cuvine. Miza proiectului este ca toate bibliotecile sa beneficieze de internet gratuit. "Numarul calculatoarelor, forta lor vor fi raportate la membrii comunitatii respective. Daca o biblioteca mica va avea, in consecinta, unu sau doua calculatoare, la "Asachi" ne gandim sa propunem circa 40 - toate pentru public, incluzand si filialele", a precizat Elena Leonte, directorul Bibliotecii "Gh. Asachi". Contactul cu fundatia multimiliardarului american s-a facut cu ajutorul lui Florin Rotaru, directorul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti. "Consider proiectul acesta unul de succes si sunt sigura ca va fi finalizat", a adaugat directorul bibliotecii. Elena Leonte a avut parte si de un succes profesional notabil, devenind, recent, unul dintre cei trei experti europeni in info-documentare pe care ii are Romania la aceasta ora. "N-a fost deloc usor. Am pregatit nu mai putin de opt dosare cu argumente pe care o comisie franceza le-a analizat in detaliu. Numai interviul a durat o ora si jumatate. N-a fost doar o etalare a competentelor personale, ci si o explicare a unora dintre directiile bune ale info-documentarii din Romania. E bine pentru noi ca am prins aceasta zona; avem ocazia, acum, sa venim noi insine cu propuneri si sa avem, in sfarsit, un cuvant de spus", a incheiat Elena Leonte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.