Mircea Geoana ar trebui sa fie mai atent la Ion Iliescu daca mai vrea sa-l prinda primavara in fruntea PSD. Dupa infirmarea rezolutiei anuntate de procurorul general al Romaniei, veti vedea de acum inainte ce este in stare fostul presedinte sa faca i
Mircea Geoana ar trebui sa fie mai atent la Ion Iliescu daca mai vrea sa-l prinda primavara in fruntea PSD. Dupa infirmarea rezolutiei anuntate de procurorul general al Romaniei, veti vedea de acum inainte ce este in stare fostul presedinte sa faca in partidul pe care l-a fondat. Teama ca ar putea deveni un politician urmarit penal in Dosarul 13-15 iunie l-a determinat sa fie extrem de prevazator in relatia cu cei jur. S-a abtinut de nenumarate ori sa intervina in forta pentru a nu diminua sustinerea partidului in cazul in care investigatia procurorului militar Voinea ar fi avut o finalizare in Justitie. Se vede stofa de comunist. si cum stie sa se fereasca de pericole. A fost mai vehement cu actuala conducere PSD doar dupa alegerile europene, folosindu-se de nemultumirea unor colaboratori fata de rezultatul slab obtinut in intrecerea electorala cu alte forte politice. Atunci a marsat poate cel mai tare, alaturandu-se, in stilul sau caracteristic, criticilor dure formulate de alti social-democrati care nu-l inghit sub nici o forma pe liderul Mircea Geoana. De aici si solicitarea de moment privind organizarea unui congres extraordinar, invalidata intre timp, care urmarea taierea capetelor unor fruntasi pesedisti acuzati de caderea dramatica a PSD. Dupa cele intamplate ieri, cu siguranta ca Iliescu va schimba foaia. Va deveni mai ofensiv nu numai in propriul partid, unde va cauta sa depaseasca izolarea de care a avut parte dupa congresul din aprilie 2006, ci si in ceea ce priveste disputa cu Traian Basescu. Primul pas l-a si facut. Recomandarea privind un posibil acord PSD-PNL are un efect dublu. Intai - loveste in conducerea propriului partid, obligand-o sa coteasca intr-o directie opusa proiectelor lui Mircea Geoana. Doi - il avertizeaza pe seful statului, adversarul principal, ca se va bate pentru formarea unui pol de stanga strategic, menit sa blocheze partidul prezidential - PDL. Prin urmare, Iliescu se viseaza pe cai mari. Defileaza intr-o veselie cu dosarelul lui Voinea sub brat, dupa ce a auzit din gura doamnei Laura Codruta Kovesi cum a fost incalcat Codul de procedura penala in cateva randuri. "Mai draga" ar putea crede, asa dar, ca a scapat de dosarul mineriadei. Dupa cele constatate dupa zece ani de cercetari soldate cu infirmarea rezolutiei de urmarire penala, este posibil orice. Pentru aflarea adevarului este trist.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.