Presedintele Basescu a facut ieri un apel public la intelepciune, cerand remanierea rapida a ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.
"Potrivit Constitutiei, ministrul Justitiei este seful procurorilor, iar Romania, care se afla in atentia Comisi
Presedintele Basescu a facut ieri un apel public la intelepciune, cerand remanierea rapida a ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.
"Potrivit Constitutiei, ministrul Justitiei este seful procurorilor, iar Romania, care se afla in atentia Comisiei Europene si are posibilitatea sa primeasca nemeritat clauza de salvgardare, va fi pusa in mare dificultate daca se va ajunge la situatia de suspendare din functie a ministrului Justitiei si de aprobare de catre presedintele Romaniei a trimiterii lui in fata organelor de ancheta penala", a spus Basescu, precizand ca "weekendul" este un sfetnic bun. El a subliniat ca aprobarea urmaririi penale pentru ministrul Justitiei aflat in functie ar fi un caz unic in Europa. Referindu-se la legea votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, Basescu a afirmat ca suspecteaza "o cardasie" intre Asociatia Pro Democratia si Guvern in ceea ce priveste articolele 2 si 26 din lege, pe care le considera neconstitutionale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.