Washington 29 ( Rador ) Presedintele american Roosevelt a asistat, Joi, ca in fiecare an, la un dineu al Fundatiei din Warmspring pentru bolnavii de paralazie infantila. In cursul banchetului, la care au luat parte 305 invitati, presedintele Statelor
Washington 29 ( Rador ) Presedintele american Roosevelt a asistat, Joi, ca in fiecare an, la un dineu al Fundatiei din Warmspring pentru bolnavii de paralazie infantila. In cursul banchetului, la care au luat parte 305 invitati, presedintele Statelor Unite a declarat ca "La primavara nu va mai fi razboiu".
Domnul Roosevelt a daugat ca, daca razboiul ar continua totusi in primavara, spera sa poata veni totusi intr' un scurt concediu la Warmspring. Presedintele a reamintit asistentei ca atunci cand a parasit localitatea Warmspring, in Aprilie, a declarat multimii care-l saluta in gara ca se va inapoia in toamna "daca nu vom avea razboiu". Numeroase articole au fost scrise atunci asupra intelesului, care trebuie dat cuvintelor mele. Ele insemnau exact ceeace spusesem: azi avem razboiul. Totusi, am putut veni aci in toamna aceasta".
ZIUA, 7 decembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.