Conform presei romanesti de la Chisinau, autoritatile centrale au dat ordin ca, pana pe 30 decembrie, sa nu fie instalat nici un brad in oras, iar cine va incerca acest lucru fara autorizatie va fi amendat. Manevra face parte din strategiile comunist
Conform presei romanesti de la Chisinau, autoritatile centrale au dat ordin ca, pana pe 30 decembrie, sa nu fie instalat nici un brad in oras, iar cine va incerca acest lucru fara autorizatie va fi amendat. Manevra face parte din strategiile comunistilor de a impiedica orice manifestare ortodoxa de Craciun pe stil nou, cat si pentru a impiedica aparitia publica a primarului anti-comunist Dorin Chirtoaca impreuna cu preotii Mitropoliei Basarabiei. Potrivit presei de la Chisinau, administratia guvernamentala ar fi inaintat o cerere la Presedintie, prin care il intreaba pe seful statului cand ar fi potrivit sa fie inaugurate Pomul si Sarbatorile de Craciun. Conform ziaristilor basarabeni, presedintele Vladimir Voronin intentioneaza sa fie el cel care va aprinde luminile de sarbatori in Chisinau, dar abia pe 30 decembrie, in ajunul Craciunului pe stil vechi, pravoslavnic, dupa cum sarbatoreste Mitropolia Moldovei care tine de Patriarhia Moscovei. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.