Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta de o zi pentru majoritatea autovehiculelor, cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, tarifele urmand sa fie adoptate printr
Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta de o zi pentru majoritatea autovehiculelor, cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, tarifele urmand sa fie adoptate printr-o hotarare de guvern.
Daca tarifele la rovinieta de o zi nu vor fi aprobate, Comisia Europeana ar putea declansa procedura de infringement fata de Romania, deoarece nu a transpus integral in legislatia nationala prevederile Directivei europene de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfa pentru utilizarea anumitor infrastructuri.
Tariful taxei de drum pentru 24 de ore va varia in functie de masa autovehiculului intre patru si 11 euro.
Astfel, pentru vehiculele de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata intre 3,5 tone si 7,5 tone, precum si pentru cele de transport de persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune si maximum 23 locuri (inclusiv conducatorul auto), tariful va fi de patru euro.
Pentru autovehiculele de transport marfa cu o masa situata intre 7,5 tone si 12 tone, cat si pentru vehiculele pentru transportul persoanelor cu mai mult 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) rovinieta va costa sapte euro.
Valoarea tarifului pentru utilizarea retelei de drumuri va fi de noua euro in cazul camioanelor cu o masa mai mare sau egala cu 12 tone si maxim trei axe, si de 11 euro pentru mijloacele de transport marfa cu masa totala mai mare sau egala cu 12 tone si cu minim patru axe.
Cuantumul amenzilor pentru lipsa rovinietei valabile variaza in functie de tipul masinii intre 500 de lei si 9.000 de lei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.