Coalitia partidelor pro-occidentale din Ucraina a propus-o oficial pe Iulia Timosenko drept candidat la functia de premier. Parlamentari din cadrul partidului Ucraina Noastra, al presedintelui Viktor Iuscenko, si Blocului Iulia Timosenko au aprobat i
Coalitia partidelor pro-occidentale din Ucraina a propus-o oficial pe Iulia Timosenko drept candidat la functia de premier. Parlamentari din cadrul partidului Ucraina Noastra, al presedintelui Viktor Iuscenko, si Blocului Iulia Timosenko au aprobat in unanimitate aceasta propunere, intr-o sala de la sediul Parlamentului. Coalitia a prezentat numirea lui Timosenko presedintelui, care are la dispozitie 15 zile pentru a o analiza si a o trimite Parlamentului, pentru aprobare. Actualul presedinte a mai coabitat cu Timosenko prim-ministru timp de opt luni, in 2005, si a demis-o pentru abuz de putere. Cele doua grupuri protagoniste ale "revolutiei portocalii" din 2003 detin 227 de posturi in Parlament, dupa alegerile din septembrie, cu unul mai mult decat nivelul necesar pentru a castiga majoritatea voturilor in Camera Deputatilor. O alta propunere aprobata in unanimitate de coalitie a fost cea referitoare la numirea ministrului de Externe, Arsenii Iateniuk, in functia de presedinte al Parlamentului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.