Circulatia trenurilor intre Brasov si Predeal se desfasura in continuare cu mare dificultate din cauza crengilor sau copacilor cazuti pe liniile de inalta tensiune, trenurile inregistrand, pana la ora actuala, intarzieri de pana la 400 de minute.
Circulatia trenurilor intre Brasov si Predeal se desfasura in continuare cu mare dificultate din cauza crengilor sau copacilor cazuti pe liniile de inalta tensiune, trenurile inregistrand, pana la ora actuala, intarzieri de pana la 400 de minute.

Valentin Dorobantu, directorul departamentului Exploatare, de la CFR Calatori, a declarat ca la ora actuala circulatia feroviara in zona mai sus mentionata nu este blocata, ci se circula alternativ pe un singur fir, dar situatia este in continuare dificila intrucat inca se mai rup crengi peste liniile de inalta tensiune din cauza greutatii zapezii si a vantului puternic.

Potrivit lui Dorobantu, in intervalul 00.00 - 10.50, au avut loc aceste ruperi de copaci sau de crengi intre Predeal - Timisul de Sus din cauza caderilor de zapada din cursul noptii si a zapezii grele, plina de apa. Circulatia cu locomotive electrice a fost oprita in acest interval si s-a circulat cu locomotive diesel, uneori alternativ, pe un singur fir, in portiunile afectate de caderile de crengi sau copaci. Conform sursei citate, mai multe trenuri de calatori au avut intarzieri de pana la 400 de minute.

"Spre dimineata, s-a restabilit circulatia pe un singur fir, dar inca mai cad crengi pe linia ferata in aceeasi zona. Insa in nici un moment nu a fost in pericol siguranta calatorilor. Acestia au fost informati despre ceea ce s-a intimplat si au asteptat in vagoane remedierea situatiei. Noi avem la dispozitie un comandament de iarna si s-a intervenit cu tot efectivul de personal de care dispunem si cu sase locomotive diesel", a declarat Valentin Dorobantu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, este posibil ca in cursul zilei de miercuri sa mai existe intarzieri in mersul trenurilor din cauza vremii nefavorabile.

La ora transmiterii acestei stiri, in zona Predeal - Tmisul de Sus continua sa ninga slab.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a informat, miercuri, ca, din cauza vremii nefavorabile de noaptea trecuta, mai multi copaci au cazut pe calea ferata, provocand, in repetate randuri, intreruperea circulatiei intre statiile Predeal - Timisul de Sus si Campina - Breaza Nord. Din cauza ruperii liniei de contact, intre statiile Predeal - Timisul de Sus, traficul feroviar a fost intrerupt pe ambele fire incepand cu ora 6.20, iar intre Campina si Breaza Nord circulatia a fost oprita pe firul I incepand cu ora 7.03. Circulatia a fost reluata la ora 8.25 intre Predeal-Timisul de Sus pe firul II pana la ora 9.34 cand, din cauza copacilor cazuti pe linia de contact, traficul feroviar a fost din nou inchis. La 9.35, s-a inchis si firul I pe distanta Timisul de Sus - Darste tot din cauza copacilor cazuti pe linia de contact.

Pana la remedierea situatiei, Compania Nationala de Cai Ferate informeaza ca trenurile de calatori care circula intre Bucuresti si Brasov vor ajunge la destinatie cu intarzieri mari.

CFR SA cere scuze calatorilor si mai informeaza ca echipele de interventii lucreaza de noaptea trecuta pentru a indeparta copacii cazuti si pentru a reface linia de contact in cel mai scurt  timp. Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin