Premierul roman Calin Popescu Tariceanu, care efectueaza miercuri o vizita de lucru in Marea Britanie, a calificat drept ''nonsens'' afirmatiile potrivit carora tarile care isi deschid pietele muncii pentru cetateni romani se vor confrunta cu un val
Premierul roman Calin Popescu Tariceanu, care efectueaza miercuri o vizita de lucru in Marea Britanie, a calificat drept ''nonsens'' afirmatiile potrivit carora tarile care isi deschid pietele muncii pentru cetateni romani se vor confrunta cu un val de muncitori imigranti, apreciind totodata ca este nerealist sa te astepti la afluxuri masive de lucratori imigranti in conditiile in care economia Romaniei cunoaste un boom, informeaza miercuri ziarul britanic Financial Times, consultat de Rompres.

''Trebuie sa se tina seama de faptul ca Romania are una dintre cele mai scazute rate ale somajului din Europa. Este un nonsens clar sa te astepti la revarsari de romani spre Marea Britanie''.

Rata somajului in Romania a fost de sub 5% la inceputul acestui an .

Calin Popescu Tariceanu intentioneaza sa ridice problema mobilitatii fortei de munca cu prilejul intrevederii pe care o are miercuri cu omologul sau britanic, Gordon Brown.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.