>> Rosia Montana Gold Corporation isi reduce activitatea si concediaza cea mai mare parte din angajati

>> Primele disponibilizari vor incepe in luna februarie a anului viitor, iar in total sunt vizati 200 de angajati
 
>> Co
>> Rosia Montana Gold Corporation isi reduce activitatea si concediaza cea mai mare parte din angajati

>> Primele disponibilizari vor incepe in luna februarie a anului viitor, iar in total sunt vizati 200 de angajati

>> Compania a dat in judecata Ministerul Mediului, pentru ca a suspendat procedura de autorizare a proiectului

Conducerea Companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si-a anuntat ieri dupa-amiaza, la Alba Iulia, planurile de reducere a activitatilor si de disponibilizare masiva a personalului. Suparati, sefii companiei, in frunte cu presedintele Alan Hill, au spus ca toate actiunile intreprinse de ei au respectat legile romanesti si au dat vina pe ministrul Mediului, Attila Korodi, care a hotarat oprirea procesului de obtinere a autorizatiei integrate de mediu.
"Cand a oprit procesul de evaluare, acesta a oprit de fapt proiectul nostru, ceea ce, evident, era dorinta sa", a spus Alan Hill.
Acesta a vorbit despre un program de disponibilizare in etape a mai mult de 200 dintre cei 325 de angajati ai firmei. Primele concedieri vor avea lor in luna februarie a anului 2008.
"Nu este usor sa anunt vestile pe care trebuie sa le anunt. Vin de la Rosia Montana unde am facut acelasi lucru. Este o decizie dureroasa pe care compania trebuie sa o ia, avand in vedere ca ne pretuim foarte mult angajatii", a adaugat Hill.
Motivatia oficiala pentru care compania isi concediaza angajatii este aceea ca majoritatea activitatilor au fost intrerupte odata cu suspendarea procesului de autorizare.
seful departamentului pentru probleme juridice din cadrul RMGC, Nicolae Suciu, a spus ca societatea a depus o plangere la Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei Ministerului Mediului de a suspenda procedura de aprobare a documentatiei privind impactul asupra mediului. Acesta a afirmat ca scopul procesului nu este acela de a solicita despagubiri statului ci de a reporni proiectul. De asemenea, Nicolae Suciu a explicat motivele pentru care compania nu este de acord cu desecretizarea documentelor care stau la baza asocierii statului roman cu "Gabriel", printre care unul ar fi avantajele economice care s-ar crea altor companii ce ar putea fi interesate de proiect.
In prezent, statul roman detine 19,3 % din afacerea Rosia Montana,"Gabriel Resources" 80%, iar restul apartine unor actionari minoritari.
"Suntem o companie puternica si sigura din punct de vedere financiar si suntem pregatiti sa rezistam pana la reinceperea procesului de autorizare", a spus, la randul sau, directorul financiar al "Gabriel Resources", Richard Young.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.