Al doilea meci din grupa D a Mondialelor franceze, disputat impotriva Tunisiei, la Toulon, a fost un joc "de-a soarecele cu pisica" pentru handbalistele din echipa feminina a Romaniei, care s-au impus la 18 goluri, 39-21 (17-11), asigurandu-si astfel
Al doilea meci din grupa D a Mondialelor franceze, disputat impotriva Tunisiei, la Toulon, a fost un joc "de-a soarecele cu pisica" pentru handbalistele din echipa feminina a Romaniei, care s-au impus la 18 goluri, 39-21 (17-11), asigurandu-si astfel prezenta in faza urmatoare, desi mai au de disputat o intalnire. Scorul s-a mentinut strans doar in primele patru minute, dupa golul inscris de Steluta Luca pentru 4-3, tabela de marcaj modificandu-se aproape de fiecare data in favoarea fetelor antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi. Dupa pauza a urmat un adevarat asediu la poarta adversa, cea mai mare diferenta, 19 puncte (38-19), consemnandu-se cu doua minute inainte de ultimul fluier al arbitrilor. Tehnicienii au avut prilejul sa exerseze diverse scheme tactice pentru urmatoarele partide, prima disputandu-se aseara tarziu, in compania Poloniei. Invingatoarea avea sa ocupe primul loc in grupa si sa acceada, de maine, in grupa principala II de la Dijon, cu doua puncte. Golurile in confruntarea cu Tunisia au fost marcate de Ramona Maier (8), Ionela Stanca (7), Narcisa Lecusanu (5), Adriana Olteanu (4), Clara Vadineanu (4), Valeria Bese (3), Aurelia Bradeanu (2), Camelia Balint (2), Steluta Luca (1), Adina Meirosu (1), Raluca Ivan (1), Cristina Neagu (1). Polonia a intrecut China cu 27-20, acumuland patru puncte, ca si formatia Romaniei, promovand impreuna mai departe. Antrenorul Gheorghe Tadici si-a laudat jucatoarele, dar le-a mustruluit putin pentru ratarile din pozitii clare, amintindu-le, totodata, ca urmeaza meciuri mult mai dificile, care trebuie castigate obligatoriu. Si-au mai asigurat locuri in grupele principale, Ungaria, Spania, Germania si Coreea de Sud, asiaticele, medaliate cu argint la JO 2004, invingand Ucraina, bronz olimpic, cu 26-25, cu noua secunde inainte de final, acestea urmand sa fie adversarele Romaniei si Poloniei, la Dijon. La Metz se vor intalni echipele clasate pe primele doua locuri din grupele A, B si C, respectiv Franta, Croatia, Rusia, Macedonia, Norvegia si Austria, calificate, de asemenea, cu o runda inainte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.